Helyi közélet

2013.02.07. 12:10

Világsátor: még nincs válasz, lesz-e pályázat

Miskolc - Vajon kiírja-e az illetékes, Emberi Erőforrások Minisztériuma a Világsátor megépítésére a pályázatot?

Miskolc - Vajon kiírja-e az illetékes, Emberi Erőforrások Minisztériuma a Világsátor megépítésére a pályázatot?A kérdést már dr. Kriza Ákos bejelentése előtti napon feltettük a minisztériumnak. (Tudvalevő, Miskolc polgármestere kedden sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy Miskolcon nem lesz Világsátor, azaz nem kíván a város pályázni a beruházásra.)

Ezek után módosítottuk kérdésünket, mégpedig úgy, hogy a bejelentés ellenére lesz-e pályázati kiírás, s ha igen, akkor mely várost, települést támogatná a minisztérium.

Kérdésünkre – bár többször is ígéretet kaptunk rá – nem érkezett válasz. Szerdán pedig már azt mondták érdeklődésünkre a minisztérium sajtóosztályán, hogy csütörtökön ne is várjunk rá. Attól viszont nem zárkóztak el, hogy egy későbbi időpontban megkapjuk.

A minisztériummal párhuzamosan a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek is feltettük a kérdést, hiszen a pályázat kiírása az ő feladatuk lett volna.

Az NFÜ-től ezt a választ kaptuk: „Tekintettel Kriza Ákos polgármester úr napokban megjelent nyilatkozatára a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntését fogja kérni a pályázati felhívás további sorsa tekintetében.”

Információink szerint a Világsátor projekt az unió 2007-2013-as etapjának része, így 2014 végéig el kellene készülni vele.

A kormány még 2011-ben hozta a határozatot arról, hogy a Társadalmi Infrastruktúrafejlesztés Operatív Program (TIOP) keretében létre kíván hozni egy ilyen központot.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában