Helyi közélet

2013.02.12. 14:51

Sikeres az MVSI

Miskolc - Jó dolog jó híreket hallani: különösen ha ezt mások mondják rólunk.

Miskolc - Jó dolog jó híreket hallani: különösen ha ezt mások mondják rólunk.Nemrég Miskolcon járt Lehmann László a MOB sportiskolai programigazgatója. A városvezetéssel folytatott tárgyalásai után megjegyezte lapunk számára, hogy optimista a miskolci sportiskolák fejlesztésének további lépéseit illetően. Ennek többek között az is alapot ad, hogy a legrégebbi intézmény, az MVSI 2011-től az új vezetés alatt szinte teljesen átformálódott,egy valóban korszerű modell valósult meg rekordidő alatt.

.Utánanéztünk milyen tények támasztják mindezt alá. Az Miskolc Városi Sportiskola 2012. tavaszán elnyerte a 2011-es Év Sportiskolája címet,és komoly az esély az idei nyerésre is. Pénzügyileg is sikeres az MVSI, hiszen azon túlmenően hogy sikerült a veszteséges éveket maguk mögött hagyniuk,tavaly 255 az idén 570 millió forint TAO támogatást gyűjtöttek össze. A sportági támogatásokon túlmenően többek között ez teszi lehetővé a Diósgyőri Uszoda felújítását,a 2-es számú jégpálya befedését, a jégcsarnok beléptető rendszerének kiépítését, a Sportcsarnok klimatizálását, parketta cseréjét. Valamint a Kemény Dénes uszoda kút rákötését is - így nem kell melegíteni drága energiával a vizet. A közbeszerzések befejezését követően a munkálatok elindulhatnak.

Vannak más érdekes újdonságok is: bevezették a „ Sportolói életút követő rendszert,”amely digitálisan mindent tartalmaz amit egy sportolóról tudni érdemes pályája során,de egyben rögzít minden gazdasági mozzanatot,befizetést is-az utóbbi a teljes átláthatóságot szolgálja. De különleges az úgynevezett „antropometriai mérési modul” alkalmazása is, ami lehetővé teszi hogy a gyerek az adottságainak legmegfelelőbb sportágat válasszon.

Sok minden történt a csapatok házatáján is.2011-ben vízilabda szakosztály indult az iskolába integrálva.

Az idén a felnőtt csapat OBI/B-ben az őszi fordulót követően 6 nyert mérkőzéssel veretlenül áll a bajnokságban, esélyes az OBI feljutásra-a nemrég szerződtetett Binder Szabolcs játékos-edző keze alatt. Selmeczi Attila lett az úszószakosztály vezetőedzője - Kovács Ágnes olimpiai bajnok edzője volt, keze alatt számos Európa es világbajnok nevelkedett.

Vízilabda szakosztályban új szakosztályvezető kezdheti meg munkáját, Bachner András volt játékos, és edző, aki ezidáig a háttérből segítette a vízilabda meggyökeresedését,

Matajsz Márk játékost pedig az OBI/B-s felnőtt vízilabda csapathoz szerződtették, aki az ifjúsági csapat edzőjeként is segíti a szakosztály munkáját

Dr. Szabó Brigitta ügyvezető hozzáfűzte:

- Az iskola megújitása után a külső kapcsolatokra lehet most már sokkal nagyobb figyelmet fordítani, hiszen ezer szállal kötődik az MVSI a város életéhez. Ezért is várom minden hónap első hétfőjén mindenféle előzetes bejelentés nélkül a szülőket, hogy jobban megismerjük véleményüket.


A hírességek fala

Emlékezetes mozzanat volt,hogy a Theodora kupa rendezésének jogát is elnyerte az MVSI melynek keretein belül 2012 szeptemberben 3-szoros olimpiai bajnok vízilabda csapat, londoni olimpia utáni első hivatalos útja Miskolcra vezetett, ahol felavattuk a hírességek falát. amely az uszodánk falát díszíti, s melyen Kemény Dénes és a bajnokok tenyér dombornyomata látható. Tavasszal válik egy újabb rangos esemény keretében egésszé a fal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában