Helyi közélet

2013.02.17. 18:34

Ruhamárkákat gravíroztak a késekbe

Miskolc - Több tucat hamis márkajelzéssel ellátott kést és tőrt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Miskolc egyik bevásárló központjának üzletében. A boltban az eredeti ár töredékéért árulták a hamisítványokat.

Miskolc - Több tucat hamis márkajelzéssel ellátott kést és tőrt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Miskolc egyik bevásárló központjának üzletében. A boltban az eredeti ár töredékéért árulták a hamisítványokat.A késekbe és tőrökbe világcégek márkaneveit gravírozták bele. Olyanokét is, amelyek csak ruházati termékeket forgalmaznak, késeket nem. Az üzlet tulajdonosa ellen áru hamis megjelölése miatt indított eljárást a NAV.

Egy szabadnapos pénzügyőrnek tűnt fel az egyik miskolci bevásárló központban, hogy az egyik üzlet kirakatában - kizárólag ruhaneműket forgalmazó - világcégek nevével ellátott késeket és tőröket állítottak ki. A pénzügyőr értesítette kollégáit, akik ellenőrzést végeztek a standnál. Összesen 62 darab különböző hamis márkajelzéssel ellátott kést és tőrt találtak az üzletben. Ezek között volt olyan is, amelyek drágább árkategóriába tartozó kések olcsó másolatai voltak. A hamisítványokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lefoglalta. Az üzlet tulajdonosa meghallgatásán annyit mondott, hogy az árut a budapesti Józsefvárosi piacon vásárolta és nem volt tudomása arról, hogy azok hamisítványok. Ellene áru hamis megjelölése miatt indított eljárást a NAV.

- Varga Zoltán NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatósága sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában