Helyi közélet

2013.02.21. 16:25

Rektorválasztás: harctér a net

Miskolc - Nemcsak a rektort - pályázót is támadnak.

Miskolc - Nemcsak a rektort - pályázót is támadnak.Mióta célegyenesbe fordult a Miskolci Egyetemen a rektorválasztás folyamata, megindultak a különféle támadások - elsősorban internetes úton. Legutóbb a rektort támadták, most az egyik pályázó pályázatának eredetiségét kérdőjelezik meg. Ezért az Egyetem közleményben határolódott el.

Így fogalmaztak többek között:

"A felsőoktatás átalakuló, újrarendeződő terében új helyet kell találnia az intézményeknek, az ezzel járó nehézségek nem csak a Miskolci Egyetemet sújtják. A Miskolci Egyetem fenntartói finanszírozása nagymértékben és folyamatosan csökkent az elmúlt években. Az elvonások mértéke elkerülhetetlenné tett racionalizáló intézkedéseket – mint arról az egyetem tájékoztatást adott, február elején ezek tervét fogadta el az intézmény Szenátusa. Jelenleg is zajlik a beiskolázás, amelynek eredményei meghatározók lesznek a jövőre. A tanév végén új rektora lesz az intézménynek – a választás előtti pályázati szakasz jelenleg is tart.

A Miskolci Egyetem vezetésének legfőbb törekvése, hogy a régió meghatározó és egyetlen egyetemében nyugodt oktató- és kutatómunka folyjék. Ehhez igyekszik lehetőségei és tudása szerint a legtöbbet tenni. Ennek megfelelően az intézmény megteszi a szükséges intézkedéseket ezekben az ügyekben, és elhatárolódik minden eddigi és az esetleges további rágalmaktól is."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában