A Miskolci Egyetem elhatárolódik – Közlemény

Miskolc – Számos támadás érte az elmúlt időkben a Miskolci Egyetemet és annak vezetőit. Az intézmény nehéz időket él ezek nélkül is, a tét a nagy múltú, az ország és a világ előtt számos kimagasló, elismert eredményt, kutatást felmutató intézmény hírneve.

A felsőoktatás átalakuló, újrarendeződő terében új helyet kell találnia az intézményeknek, az ezzel járó nehézségek nem csak a Miskolci Egyetemet sújtják. A Miskolci Egyetem fenntartói finanszírozása nagymértékben és folyamatosan csökkent az elmúlt években. Az elvonások mértéke elkerülhetetlenné tett racionalizáló intézkedéseket – mint arról az egyetem tájékoztattatást adott, február elején ezek tervét fogadta el az intézmény Szenátusa. Jelenleg is zajlik a beiskolázás, amelynek eredményei meghatározók lesznek a jövőre. A tanév végén új rektora lesz az intézménynek – a választás előtti pályázati szakasz jelenleg is tart.

A Miskolci Egyetem vezetésének legfőbb törekvése, hogy a régió meghatározó és egyetlen egyetemében nyugodt oktató- és kutatómunka folyjék. Ehhez igyekszik lehetőségei és tudása szerint a legtöbbet tenni. Ennek megfelelően az intézmény megteszi a szükséges intézkedéseket ezekben az ügyekben, és elhatárolódik minden eddigi és az esetleges további rágalmaktól is.

– Spitzmüller Zita sajtóreferens –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s