Helyi közélet

2013.02.18. 23:37

Ladik: megvan az első forduló eredménye!

Miskolc - Kedves Ladik-csapatok! Mára elkészültünk a „Lapot a diákoknak!” országos médiapedagógiai vetélkedő 1. írásbeli fordulójának javításával, amit alább olvashattok.

Miskolc - Kedves Ladik-csapatok! Mára elkészültünk a „Lapot a diákoknak!” országos médiapedagógiai vetélkedő 1. írásbeli fordulójának javításával, amit alább olvashattok.Maximális pontszámot senkinek nem sikerült szereznie, de azért nem rosszak az eredmények. Arra kérlek benneteket, hogy figyeljetek arra, mi a feladat, és igyekezzetek azt pontosan megoldani! Ügyeljetek a helyesírásra és a fogalmazásra is, mert ezek is értékes pontokat érnek. Közöljük a 2. írásbeli feladatsort is, bár azt már korábban megkaptátok levélben. Ne hagyjátok a munkát az utolsó napokra, mert annak csak kapkodás a vége! Kérünk minden csapatot, hogy borítékba zárva juttassa el a megoldásokat szerkesztőségünkbe, mert e levelezési rendszerünk nem tud nagy mennyiségű csatolmány megnyitni. A 2. feladatsor beküldési határideje március 31-e! Kérjük, hogy legyetek pontosak, mert áprilisban már készülni kell a megyei döntőre. Ide természetesen csak a legjobb 8 csapat juthat be, úgyhogy igyekezzetek minél jobb megoldásokat küldeni!

Címünk: Észak-Magyarország szerkesztősége 3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3. sz. A borítékra írjátok rá: Ladik

Jó munkát, sikeres versenyzést minden Ladik-csapatnak


Az eredmény

Ántibulvár Klub 41

Bolyhoskák 43

Bulvár kolibrik 45

Csapó5 40

Dumamanók 45

Fecsegő poszáták 43

Kópék 42

Körömvirágok 45

Mé-Diák 46

Menő médiások 40

Mer Észek 44

Piros hetes 40

Piszkos ötök 42

Royalisták 42

Sajt(ó)kukacok 44

Sátor-hegy 43

Selyemrét 41

Sípoló gumikacsák 42

Tininémberek 46

Tollforgatók 7. o. 45

Tollforgatók 8. o. 44

Vadmacskák 45

Venus Old Boys Hungary 43

Vérfarkasok 43

Vidám nyuszik 42

Zoom zoo zoom 42

Zsivány cica 41


A 2. forduló feladatai:

1. feladat 

 Az iskolátokban bizonyára van egy vagy több ismert, kedvelt, érdekes hobbit űző tanár. Egyikükkel készítsetek egy portréinterjút! Az interjú terjedelme 2500 leütés lehet. Az íráshoz 3 fotóból álló képsorozatot is küldjetek, megjelölve, hogy szerintetek melyik kép kerüljön a lapba. Javaslatotokat indokoljátok is! Mindezek előtt határozzátok meg a portréinterjú fogalmát! (Max:10 pont)

2. feladat

Eltelt a tanév nagyobbik része, bizonyára tele vagytok élményekkel. Az eddigiek közül válasszatok ki egyet, amelyet riport formájában írjatok meg olvasóinknak! Ennek terjedelme 3000 leütés lehet. Előtte azonban válaszoljatok arra a kérdésre, hogy mi a riport! (Max: 10 pont)

3. feladat

Az iskolai élet nem mindig fenékig tejfel: szegényes a sulibüfé kínálata, néhány diák viselkedéskultúrája alacsony szintű, túl szigorúak a tanárok stb. Válasszatok ki egy bírálható jelenséget, és írjatok róla egy legfeljebb 1500 karakternyi jegyzetet vagy glosszát. Előtte határozzátok meg, mi a jegyzet, mi a glossza! (Max: 10 pont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában