Helyi közélet

2013.02.21. 21:30

Közérdekű adatokat kért, kissé késve, de megkapja

Miskolc - A miskolci városvezetés közérdekű adatok visszatartásával „szabotálja” a Jobbik önkormányzati képviselőjének munkavégzését Lyukóvölgyben, mondta Jakab Péter a párt miskolci alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A miskolci városvezetés közérdekű adatok visszatartásával „szabotálja” a Jobbik önkormányzati képviselőjének munkavégzését Lyukóvölgyben, mondta Jakab Péter a párt miskolci alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.Az önkormányzati képviselő emlékeztetett arra: ígéretet tett rá, hogy megvizsgálják, jogosan költ-e el a fideszes miskolci városvezetés 150 millió forintot a lyukói cigányság felzárkóztatására komplex telepprogram címen, ami Jakab Péter szerint akár törvénytelen is lehet, mivel szerinte Lyukóvölgy nem felel meg a program által támasztott követelményeknek. Hozzátette, ennek bizonyítására közérdekű adatkéréssel fordult a miskolci városvezetéshez, azonban a kért információkat több mint egy hónap alatt sem kapta meg, noha arra a törvény mindössze 15 napot biztosít, ezért bírósághoz fordult a szükséges adatok kikényszerítése érdekében.

Jakab Péter képviselő 2013. január 18-án e-mailben érkezett közérdekű adatkérése adminisztrációs okok miatt nem került feldolgozásra. Amint a csütörtöki nap folyamán a hiányosságot a jegyzői kabinet észlelte, a megkeresés teljesítése érdekében haladéktalanul intézkedtek. A választ pénteken a képviselő rendelkezésére bocsátják”, közölte Dobos Tímea, a városháza szóvivője.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában