Helyi közélet

2013.02.01. 11:58

Influenza - Fertőtlenítik is a buszokat

Miskolc - Védőoltással, alapos kézmosással és fertőtlenítéssel elkerülhető lehet az influenza.

Miskolc - Védőoltással, alapos kézmosással és fertőtlenítéssel elkerülhető lehet az influenza.Kampányt indított a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) az influenzajárvány terjedésének akadályozása érdekében, ezért a védőoltás, az alapos kézmosás és a megfelelő fertőtlenítés fontosságát hirdető plakátokat helyeznek el egyes közlekedési vállalatok járművein, várótermeiben.

A Volánbusz Zrt., a MÁV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. elsősorban plakátokkal óvja az utasokat, de a Volánnál és a MÁV-nál is kiemelt feladat a járművek és a várótermek fertőtlenítése, a reptéren is speciális kéztisztítókat tettek ki az utasmosdókba, hozta nyilvánosságra a távirati iroda.

Eközben Miskolcon

Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől aziránt érdeklődtünk, az MVK Zrt. tömegközlekedési eszközein tesznek-e lépéseket a járványveszély csökkentése érdekében?

A kommunikációs vezető kifejtette: a járványos időszakokban a kapaszkodók, fogantyúk, gombok fertőtlenítése is része a buszok, villamosok takarításának, de védőoltást a járművezetők vagy jegyellenőrök alanyi jogon nem kapnak.

Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. PR-menedzsere arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hogy a korábbi évek ÁNTSZ-rendeleteivel ellentétben már nem szerepelnek az oltásra ingyenesen jogosultak körében a tömegközlekedési dolgozók. Az oltást kérésre a cég foglalkozás-egészségügyi szolgálata felírja és beadja, de az oltóanyagot az igénylőnek magának kell kiváltania.

A gépkocsivezetők elsősegély-oktatásának részként a járványszezonban javasolt védekezési módszereket is bemutatják. A járművek és autóbusz-állomások takarítását és fertőtlenítését külső vállalkozó végzi, az influenzaszezon kapcsán egyéb, rendkívüli intézkedések megtételére a cégnek jelenleg nincs lehetősége, de működési területükön egyelőre nincs influenzajárvány, hangsúlyozta Ujj Zsuzsanna.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában