Helyi közélet

2013.02.20. 16:35

Agora-fórum: civilekről és Tapolcáról

Miskolc - Civil szervezetekről, a közmunkáról, Miskolctapolcáról is kérdezték agorázóink dr. Kiss Gábor alpolgármestert.

Miskolc - Civil szervezetekről, a közmunkáról, Miskolctapolcáról is kérdezték agorázóink dr. Kiss Gábor alpolgármestert.Fórumot szerveztünk Észak-Agora levelezőfórumunk tagjainak, ahol a vendég ezúttal dr. Kiss Gábor alpolgármester volt. Ő hozzá tartoznak a város oktatási, kulturális és gazdaságfejlesztési ügyei.

Elsőként a város esélyegyenlőségi terve került szóba, egészen pontosan az, hogy a civilek beadtak ehhez egy koncepciót, de nem látnak garanciát arra, hogy ez beépül abba a tervbe, amit Miskolcnak nyárig el kell készítenie. Az alpolgármester is úgy értékelte, hogy ezen a területen lehetne jobb a kommunikáció, de ebben nagy szerepet szán az esélyegyenlőségi referensnek. „Fontos azonban, hogy együttműködés csak akkor lehet, ha konkrét projektek, célok vannak” – fogalmazott.

Kerek István levelezőnk Miskolctapolca ügyét, a helyi rendezvények alacsony támogatottságát hozta szóba. Illetve azt, elképzelhető-e, hogy a civilek által szervezett tapolcai rendezvényekhez a Miskolci Kulturális Központ segítséget nyújtson.

Csoda, hogy működik

Tapolca ügyét mindenképp rendezni kell. Szinte csoda, hogy a mostani formájában működik. Ha kell, a város részt vesz rendezvényekben, segíti a civileket, de a városrészi programok nem működnek az ott élők nélkül” – válaszolta dr. Kiss Gábor.

Turisztikai szempontból gusztustalannak nevezte, hogy emberek, P betűs feliratú felsőben terelgetik a turistákat. „Ezt és jó pár dolgot rendbe kell tenni Tapolcán” – fogalmazott.

A közmunkások foglalkoztatása is szóba került. Az elmúlt napokban ugyanis több panaszos kereste meg lapunkat, hogy hiába a megemelt közfoglalkoztatási bér, de 8 óra helyett, csupán hatban foglalkoztatják őket. Így annyi pénzt sem visznek haza, mint korábban. Az alpolgármester szerint ez változik majd, mert az önkormányzat jelezte a minisztérium felé, hogy csak a teljes idős foglalkoztatás a megfelelő, az a motiváló.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában