Helyi közélet

2013.02.19. 11:36

A sportnak adnák vissza az egykori "Papp Jóska" pályát

Miskolc - A DSM Kft. az idén már számol a vagyonvédelem, az általános karbantartás és a fűtés, világítás költségeivel is.

Miskolc - A DSM Kft. az idén már számol a vagyonvédelem, az általános karbantartás és a fűtés, világítás költségeivel is.Legutóbb tavaly áprilisban röppent fel, hogy van befektető az egykori Honvéd Papp József SE ingatlanára, amely önkormányzati tulajdonban van. Ugyanakkor 2009-ben felmerült, hogy 180 millió forintért eladó a terület, ám minden maradt a "régiben". Egészen pontosan: a Miskolci Sportiskola a Kemény Dénes Uszoda átadása (2009. október) után az új sportlétesítménybe költözött a Szentpéteri kapuból. Van-e valami elgondolása a városnak a pályával kapcsolatban, - kérdeztük az illetékest.

- Igen! Alapvető cél újra visszaadni a sportnak, a sportéletnek a területet! - jelentette ki az észak-Magyarországnak Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. PR- és kommunikációs vezetője. - A városnak jelenleg korlátozott forrásai vannak erre a célra, de tavaly decemberben a városi közgyűlés határozott arról, hogy a sporttelepnek „gazdája” legyen, így az a DSM Kft. kezelésébe került. A DSM áttekinti a lehetőségeket, tervet készít az üzemeltetésről, a karbantartásról, igyekezve megfelelő érdeklődést is kelteni a sporttelep iránt, így a tavasz folyamán már szeretné sportolási tevékenységre bérbe adni egyesületeknek, de vállalatoknak, cégeknek, magánszemélyeknek is.

Atlétikai bázisként is működhetne

Kiderült az is: a 2013. évi terv már számol a porta, a vagyonvédelem, az általános karbantartás költségeivel, ahogy a területen található épület fűtési, világítási költségei is betervezésre kerültek. Ennek jóváhagyása folyamatban van. Azonban nem csak kiadásokkal számol a terv, hanem bevétellel is, amely a bérbeadásból ered. A Szentpéteri kapui sporttelep adottságai egyébként jók, akár atlétikai bázisként is működhetne, de azon is dolgozik a DSM, hogy egyéb sportolási lehetőségre alkalmas létesítménnyel is bővüljön a sporttelep.

Jelen pillanatban a pályának szervezett használata nincs. Pásztor Imre szerint azon dolgozik a DSM, hogy legyen, de a környező iskolák, óvodák, a lakosság jelenleg is használhatja, és ha az időjárási körülmények lehetővé teszik, szokták is használni a területet. Kérdésünkre, hogy mi a helyzet az egykori műanyagsípályával azt a választ kaptuk, hogy volt érdeklődés egy alapítvány részéről, de a befektető üzemeltetési szándéka jelentősen eltért a város érdekeitől. Felvetettük azt is, hogy korábban szóbeszéd tárgyát képezte, hogy Miskolc "elcseréli" ezt a pályát a Borsod Volán SE népkerti ingatlanjára, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője azt mondta: amióta a DSM a kezelője a sporttelepnek, azóta ilyen irányú megkeresés nem érkezett hozzájuk.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában