Helyi közélet

2013.02.20. 12:08

A bérlakásokból közel 100 családot tesznek ki

Miskolc - Kedden írtunk arról, hogy március 1-jén véget ér a kilakoltatási moratórium. Mint megtudtuk, ez sok miskolci, önkormányzati bérlakásban élő családot is érint.

Miskolc - Kedden írtunk arról, hogy március 1-jén véget ér a kilakoltatási moratórium. Mint megtudtuk, ez sok miskolci, önkormányzati bérlakásban élő családot is érint. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Kommunikációs vezetője lapunk kérdéseire válaszolva jelezte: a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. nyilvántartása szerint a lakás-kiürítési eljárások közül 81 van végrehajtási folyamatban, további 9 lakás kiürítésének időpontját pedig már kitűzték.

Ezekkel együtt 209 esetben van folyamatban per, 10 esetben már a jogerős ítélet is megszületett. A peres és a végrehajtási eljárások felhalmozott tartozások miatt indulnak el, de van több tucat olyan eset is, amikor szünetel a per, például részletfizetési megállapodás miatt, tette hozzá Pásztor Imre. Hangsúlyozta: mivel a moratórium törvényi előírás, ezért ez alatt csak az önkényes lakásfoglalókkal szemben lehet kiürítési eljárást foganatosítani. Arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a családokkal, akiknek nincs hová menniük, azt a választ kaptuk: a város szociális ellátó-hálózata nyújt segítséget, ha ezt a családok igénylik.

ÉM-HE


Miskolc, Ózd, Kazincbarcika - Március 1-jétől kezdődnek a kilakoltatások. A devizahitelesek lehet, hogy haladékot kapnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában