Helyi közélet

2013.01.02. 10:43

Új igazgató a „művházak” élén

Miskolc - Némedi Varga Zoltán igazgatja majd az összevont miskolci művelődési házakat.

Miskolc - Némedi Varga Zoltán igazgatja majd az összevont miskolci művelődési házakat.Nemrégiben beszámoltunk róla: decemberi ülésükön döntöttek arról is a miskolci képviselők, hogy átalakítják a Miskolci Kulturális Szövetséget. A döntés értelmében megváltozott a neve, január 1-jétől Miskolci Operafesztivál Nonprofi t Kft. lett. A cég ügyvezetőjének Kesselyák Gergelyt nevezték ki. A Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. feladata lett a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál megszervezése, lebonyolítása lesz. Akkor azt írtuk, Némedi Varga Zoltán, a szövetség korábbi vezetője kaphatja meg a miskolci művelődési házak igazgatását, de erről később döntenek majd.

Mint kiderült, a döntés megszületett, s valóban Némedi Varga Zoltáné lesz a feladat, aki ezt a hírt meg is erősítette, de a részletekről nem kívánt nyilatkozni. Illetve annyit még megjegyzett, cáfolni kívánja a városban elterjedt hírt, miszerint Tánczos Tamás korábbi igazgatónak távoznia kell posztjáról.

Tánczos Tamás marad, cégvezetőként folytatja tovább munkáját – mondta.

Arról, hogy mi lesz az új cég feladatköre, nem kívánt részletekbe bocsátkozni az új igazgató. Azt viszont más forrásból megtudtuk, hogy az Ady művelődési házon és az Ifjúsági házon kívül (a két intézmény már egy ideje összevonva működik), az új önkormányzati céghez tartozik majd a Művészetek Háza, a Szalon néven működő korábbi városházi díszterem, az Avasi színházterem, valamint a hejőcsabai és a görömbölyi művelődési házak.

Némedi Varga Zoltán azt cáfolta, hogy a lépéssel a művelődési házak holdingja jött volna létre. Az intézmények racionálisabban való, összehangolt működése a cél, hangsúlyozta.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában