Helyi közélet

2013.01.01. 16:00

Továbbra is magas a szállópor koncentráció Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Nem javult a szmoghelyzet a Sajó-völgyében.

Kazincbarcika - Nem javult a szmoghelyzet a Sajó-völgyében.Kazincbarcikán továbbra is a tájékoztatási fokozat van érvényben – mondta Göndör Judit, a polgármesteri hivatal szóvivője.

A szállópor koncentráció a városban üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint az elmúlt három napon 24 órás átlagban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőség tájékoztatása szerint - a meteorológiai előrejelzések alapján - január elsején és másodikán a feltámadó szél miatt jelentős levegőminőség javulás várható.

Kazincbarcika Város Önkormányzata felhívja a lakosok figyelmét a megfelelő óvintézkedések betartására (rövidebb idejű szellőztetés; gyermekek, idősek, betegek védelme; tüzeléstechnológiai változtatás), hogy a szállópor koncentráció megnövekedése senki számára ne jelentsen egészségügyi problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában