Helyi közélet

2013.01.14. 17:33

Ózdi gyilkosság - Folyamatos járőrözés Táblában

Ózd - A múlt heti gyilkosság után újraszerveznék a polgárőri szolgálatot a keretházas lakóövezetben.

Ózd - A múlt heti gyilkosság után újraszerveznék a polgárőri szolgálatot a keretházas lakóövezetben.Egy héttel ezelőtt brutális emberölés rázta meg az ózdiakat. Egy nyugdíjas testvérpárt támadtak meg, a saját otthonukban. Egyikük a bántalmazás során rögtön szörnyethalt, a másikat pedig súlyos sérülésekkel szállították a kórházba. A bűncselekmény után az Ózd-táblai lakosság félti az értékeit és a személyes biztonságát. Ezért tartottak lakossági fórumot, ahol számos közbiztonsági probléma felszínre került.

Járőrkocsi a területen

- Az elmúlt két évben szerencsére nem volt emberölés Ózdon, tehát ez a fajta bűncselekmény típus egyáltalán nem számít gyakorinak a környéken - mondta el a rendezvényen dr. Varga László, rendőrkapitány. - Éppen ezért az ilyen kiemelt eseteknél mindig kellő komolysággal dolgozik a rendőrség. Így történt ebben az ügyben is, hiszen alig több mint egy nap alatt a kollégák megfogták a gyanúsítottakat. Az eset óta megnöveltük a jelenlétünket Táblában, ami azt jelenti, hogy egy járőrkocsi folyamatosan ezen a környéken teljesít szolgálatot. Figyelik az utcákat és a gyanús elemeket. A közbiztonság javítása érdekében ezt az autót nem is szándékozunk elvonni erről a részről.

A területi képviselő kezdeményezésére a polgárőrség 30 ezer forintos, rendkívül támogatást kapott az önkormányzattól, amelyet kimondottan üzemanyagra használhatnak föl, így a téli időszakban a rendőrök mellett ők is fokozottan figyelhetnek a biztonságra. Emellett eltökélt szándékuk, hogy a Polgárőrséget megerősítsék, és a szolgálatot újraszervezzék. A Szőlőkalján elkövetett támadás ugyanis a környéken élőket nagyon megrázta. Csutor László, önkormányzati-képviselő hozzátette: az ilyen életellenes bűncselekmények egyáltalán nem voltak jellemzőek a területre, ezért érhető módon mindenki nehezen dolgozza föl a történteket. A rendőrség gyors és eredményes munkája azonban valamilyen szinten megnyugtatta a lakosságot.

Elítélik a romák

Megszólalt az ügyben Berki Lajos is: A Nemzetiségi Roma Önkormányzat Ózdi elnöke szerint a cigány lakosság is felháborodott az eseten, ők is elítélik a két nyugdíjassal szemben elkövetett támadást.

- Valamennyi jóérzésű roma és magyar ember értetlenül áll a szörnyűség előtt - fogalmazott Berki Lajos. - Az elkövetők cigányok voltak, ettől függetlenül a roma közösség is mélységesen elítéli a tettüket. Ugyanakkor a városban érezhető egyfajta roma bevándorlás. Eddig nem látott emberek jelentek meg, ők jelentik a legnagyobb veszélyforrást. A tősgyökeres romák ismerik a közeget, próbálnak alkalmazkodni, rájuk nem jellemző ez a viselkedés.

A táblai közbiztonság érdekében a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy ha az utcán bármilyen rendellenes dolgot tapasztalnak, akkor azonnal értesítsék a kapitányságot.

ÉM-ME


Miskolc, Ózd - Egy műanyagcsővel ölték meg az idős ózdi férfit a hét elején.

A mai napon a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik 2013. január 7-én a késő esti órákban törtek rá egy ózdi családi házra.

Ózd Miskolc - Otthonában támadott meg két ózdi férfi két idős embert kedden éjjel, a tetteseket a rendőrség a bűncselekményt követő 26. órában elfogta. Mint egy a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, az elkövetők - egy 19 és egy 24 éves helybeli férfi - apróságokat zsákmányoltak áldozataiktól, akiket mindketten gyerekkoruk óta jól ismertek. A gyanúsítottak egyike az egy fedél alatt élő testvérpárral egy utcában élt, bűntársa a szomszédos városrészben lakott.

Miskolc, Ózd - Az idősebb fivér belehalt a bántalmazásba, de öccse is súlyosan megsérült.

Miskolc, Ózd - Ózdon 2013. január 7-én a késő esti órákban egy helybeli testvérpár brutális támadás áldozata lett. A 68 és a 69 éves férfiakra kapucnit, illetve maszkot viselő férfiak törték rá családi házuk ajtaját és mindkettőjüket bántalmazták. Az idősebb sértett a helyszínen életét vesztette, testvére súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ózd - Huszonhat óra alatt elfogták a rendőrök a brutális gyilkosság gyanúsítottjait.

Ózd - Ózdon 2013. január 7-én a késő esti órákban brutális támadás ért egy helybeli férfi testvérpárt. A támadás során az egyik sértett a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában