Helyi közélet

2013.01.23. 16:46

Oszlopokkal erősítik a miskolci közbiztonságot

Miskolc - A hónap végéig Miskolc legfrekventáltabb pontjain közbiztonsági oszlopokat állítanak fel.

Miskolc - A hónap végéig Miskolc legfrekventáltabb pontjain közbiztonsági oszlopokat állítanak fel.Az öt oszlopon keresztül - melyeket a Búza téren, a Villanyrendőrnél, az Újgyőri Főtéren, az Avas városrészen és Diósgyőrben állítanak fel - egyetlen gombnyomásra bárki a nap bármely szakában kapcsolatot tud létesíteni a távfelügyeleti rendszer diszpécserével, aki szükség esetén azonnal értesítik a megfelelő készenléti erőket - rendőrséget, tűzoltókat, mentőket - illetve saját kivonuló személy- és vagyonőreit.

Az oszlopok kihelyezéséről szerdán írt alá háromoldalú megállapodást Kovács Béla rendőr ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Farkas Attila, az oszlopokat kihelyező és a távfelügyeleti rendszert üzemeltető Salvaguardia Holding Zrt. vezérigazgatója.

Hasonló közbiztonsági oszlopok Ózdon már két éve működnek. Ott a tíz köztéri kamera alatt helyezték el őket, és a kaputelefonhoz hasonló szerkezeten keresztül a kamerák képét felügyelő rendőrökkel lehet azonnal kapcsolatot teremteni. Az oszlopokat hangszórókkal is felszerelték, így a kontaktus kétoldalú, a rendőr a központból figyelmeztetheti például a szabálytalankodó állampolgárt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában