Helyi közélet

2013.01.23. 12:56

Nem csak művészek, barátok is

Miskolc - A Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának kiállítása nyílt meg kedden az Ady Endre Művelődési Központban.

Miskolc - A Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának kiállítása nyílt meg kedden az Ady Endre Művelődési Központban. A látogatók 5 festőművész és egy szobrász alkotásait láthatják. A képzőművészek: Balogh Márta, Eisele Gyula, Izsó Lajos, Kavalecz Lajos, Szurdoki Judit és Szűcs László. A kiállítást Kákóczki András képzőművész nyitotta meg, közreműködtek az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei és tanárai.

Szeretet és összetartozás

A Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társasága olyan alkotók közössége, akik nem ismeretlenek a művészeti életben. Valamennyien eredményes alkotó tevékenységet folytatnak különböző képzőművész körben, stúdióban. Az értékmegőrző alkotás öröme, az optimista életfelfogás igen jó kapocs a barátságban és a munkában. Ezzel a magasztos szép törekvéssel hozták létre 2012 januárjában a Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságát egy olyan célzattal, hogy a szűkebb pátriánkon belül is osszák meg az alkotás örömét a művészetpártoló közönséggel, az alkotók a szeretet és az összetartozás örömével közelebb kerüljenek egymáshoz. Lokálpatriótaként bekapcsolódási lehetőség a helyi kulturális élet értékteremtő alakításába. Rendszeres találkozókon eltöltött szabadidő, baráti együttlét, szórakozás, hasznos kikapcsolódás szerepel társaságuk programjában.

A tárlat február 28-áig látható.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában