Helyi közélet

2013.01.03. 12:27

Nagyszabású pálinkabál zárja a versenyt

Onga - Országosan elismert pálinkaversenyt rendez az ongai egyesület, melyre külföldről is jönnek.

Onga - Országosan elismert pálinkaversenyt rendez az ongai egyesület, melyre külföldről is jönnek.Január 19-én rendezi meg az Ongai Kulturális Egyesület a Palota Szállóban a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyt, mely hazánk egyik legszínvonalasabb versenyévé nőtte ki magát - fogalmazott Takács László, az egyesület elnöke. A 2012-es verseny a nevezettek számát tekintve az ország második legnagyobb pálinkaversenye volt 346 nevezett pálinkájával. Szakmai berkekben pedig a legjobb minősítést kapta a rendezvény. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a párlatok zsűrizésére az egyesület által kifejlesztett számítógépes program iránt Németországból is érdeklődtek.

Nagy a bizalom

„Az, hogy hosszabb távon az adott pálinkaversenyre mennyien jelentkeznek, attól függ, mekkora legitimitást tud az adott verseny magának kivívni. Mennyire korrekt és hiteles a bírálat, milyen színvonalú az eredményhirdetés, milyen a hírértéke. A regionális versenyek között a nevezők az ongai versenynek igen nagy bizalmat szavaztak.” - jelentette ki Lovassy György zsűrielnök, a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagja, a tavalyi országos viadal versenyigazgatója. A most január 19-én megrendezésre kerülő seregszemlére – melynek fővédnöke dr. Kemény Dénes, vízilabda válogatottunk volt szövetségi kapitánya – már az ország egész területéről, sőt a határon túlról is várjuk a nevezőket és résztvevőket - tájékoztatta lapunkat Takács László. A január 7-i nevezési határidejű megmérettetéshez sokszínű kulturális és szakmai programsorozat is társul, melyet ezúttal egy nagyszabású pálinkabál zár majd a Palota Szállóban. A részletes nevezési feltételek a www.okeonga.hu weboldalon érhetők el.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában