Helyi közélet

2013.01.22. 16:51

MSZP: aláírásgyűjtés a háziorvosi ügyeletért

Miskolc - Aláírásgyűjtésbe kezd a miskolci felnőtt háziorvosi ügyeletért az MSZP. A fideszes városvezetés ugyanis megszüntetné az ügyeletet a Misek diósgyőri telephelyén (a volt Diósgyőri Kórházban), az eddig oda járó embereket pedig a Misek központjába (a volt Semmelweis Kórházba) irányítaná. Ráadásul még az ügyeletet ellátó orvosok számát is a felére csökkentenék, így komoly problémák keletkezhetnek az ellátásban.

Miskolc - Aláírásgyűjtésbe kezd a miskolci felnőtt háziorvosi ügyeletért az MSZP. A fideszes városvezetés ugyanis megszüntetné az ügyeletet a Misek diósgyőri telephelyén (a volt Diósgyőri Kórházban), az eddig oda járó embereket pedig a Misek központjába (a volt Semmelweis Kórházba) irányítaná. Ráadásul még az ügyeletet ellátó orvosok számát is a felére csökkentenék, így komoly problémák keletkezhetnek az ellátásban.Minderről Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, megyei elnöke, Varga László, a párt miskolci ügyvezető elnöke és Bartha György miskolci önkormányzati képviselő számolt be kedden.

Elmondták: a Kriza-féle városvezetés ebben az ügyben is a miskolciak ellen cselekszik. „Most közel 200 ezer ember egészségügyi ellátásával szórakoznak, drasztikusan csökkentenék az ügyeleti ellátás színvonalát. Pedig tudomásul vehetnék, hogy az egészségügyből nem lehet további forrásokat kivonni” – fogalmaztak. Már korábban felszólították a városvezetést, hogy vonják vissza az ügyelet ellátására kiírt közbeszerzési felhívást, de a városvezetés még csak nem is reagált az elhangzottakra – mondták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában