Helyi közélet

2013.01.28. 11:45

Minden gyerek lábára kerüljön meleg cipő

Miskolc - Vöröskereszt: minél több rászoruló gyermek lábára kerüljön meleg téli cipő még a kemény tél beállta előtt.

Miskolc - Vöröskereszt: minél több rászoruló gyermek lábára kerüljön meleg téli cipő még a kemény tél beállta előtt.Ez volt a célja a Magyar Vöröskeresztnek, amikor december 1-én elindította a 1359-es adományvonalát. A kezdeményezésnek már eredménye is van, megyénkben például hétfőn 120 pár gyermekcipőt osztottak szét a hátrányos helyzetű családok közt.

A 120-ból három pár gyermek cipő jutott Zelenákné Balogh Tünde családjának. Ők is részesültek ugyanis az adományból. Mint lapunknak elmondta: nagy segítség ez számukra, hiszen két havi szinten így 15 ezer forintot sikerült megspórolniuk. A gyerekek ugyanis gyorsan nőnek – egy 8 és 2 éves kislánya és egy 3 éves fia van –, nem beszélve arról, hogy gyorsan el is használják a cipőket – sorolta. A család próbál spórolni, a gyerekek öröklik egymástól a cipőket, de nagy segítség volt a mostani adomány – tette hozzá.

Miskolcon összesen 50 pár gyermekcipőt és gyermekzoknit osztottak ki. Gelencsér Istvánné, a megyei szervezet szervezeti és szociális koordinátora elmondta: az új cipőket abból a pénzből vásárolták, amely a 1359-es adományvonalon összegyűlt. Eddig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe és Békés megyébe sikerült megajándékozniuk a rászoruló családokat. A cél azonban az lenne, hogy 1000 pár új cipőt jutassanak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. A Minden gyerek lábára kerüljön cipő akció február elsejéig tart. Aki addig felhívja a 1359-es számot, az 250 forinttal támogatja a kezdeményezést.

A családsegítő ajánlása

A miskolci akció után Mezőcsátra és Encsre is ellátogattak az adományozók, megyénkben összesen 120 pár gyerekcipő talált gazdára hétfőn.

A szervezők azt is elmondták, hogy a családokat a családsegítő szolgálat által választották ki. Előfordul azonban, hogy a családok, az adományért nem tudnak elmenni az osztás helyszínére, hiszen nincs pénzük arra, hogy bérletet, vagy buszjegyet vásároljanak – tudtuk meg.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában