Helyi közélet

2013.01.09. 15:12

Megkezdték a toborzást az ESR 112-re

Miskolc - A kedden „<a href="http://www.boon.hu/%e2%80%9etomegnyomor%e2%80%9d-de-ez-ilyenkor-nem-szokatlan/2162064" target="_blank">»Tömegnyomor«, de ez ilyenkor nem szokatlan</a>” címmel megjelent írásunkra reagált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Kirendeltség és Szolgáltató Központjának igazgatója, Lórántné Orosz Edit.

Miskolc - A kedden „»Tömegnyomor«, de ez ilyenkor nem szokatlan” címmel megjelent írásunkra reagált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Kirendeltség és Szolgáltató Központjának igazgatója, Lórántné Orosz Edit.A következőket közölte: „Megkezdődött a rendőrség országos segélyhívó rendszerének átszervezése, melynek eredményeképpen a B.- A.- Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjában (Miskolc, Szeles u. 72.) a jelenleg is működő 107 és 112 segélyhívások fogadását végző szervezeti egységnél 2013. február 01-től 24 fős létszámbővítésre kerül sor. A felvételre kerülők a későbbiek során vélhetően az Egységes Segélyhívó Rendszer, az ESR 112 miskolci központjában fognak dolgozni, illetve a bevezetést fogják segíteni.

A rendőrség képviselői 2012. december végén keresték meg kirendeltségünket a létszámfeltöltés folyamatának, a kiválasztási eljárásnak egyeztetése céljából. A csoportos tájékoztatók megtartására, valamint a kiválasztás első lépésére 2013. január 07-08. napjain került sor a Miskolci Kirendeltségen.

Ezekre a napokra mintegy 150-150 fő került behívásra, akik a kirendeltség és rendőrség tájékoztatóját követően 4 csoportban személyes meghallgatáson/szűrésen vettek részt.

A személyes interjúkat követően – a szigorú egészségügyi és pszichológiai vizsgálatokra – 4x20 fős létszám került kiválasztásra, melyek lebonyolítására 2013. január 09-10, valamint 14-15. napján kerül sor a megyei rendőr-főkapitányságon. (Ezek eredményéről 2013. január 20. napjáig kapunk írásbeli tájékoztatást.)

Mivel a kirendeltség épületében nincs tárgyaló, illetve ekkora létszám befogadására alkalmas helyiség, ezért a tájékoztatót kénytelenek voltunk a földszinti uniós váróteremben megtartani. A BOON-on megjelent képek döntő része a tájékoztatón (a rendőrség és a kirendeltség munkatársai látszanak a képeken), illetve a szűk folyosóinkon interjúra várakozó ügyfelekről készült. A kirendeltségen az ügyfélfogadás egyebekben normális menetben zajlott.”

ÉM


Miskolc - Napok óta elképesztő embertömeg nyomorog a miskolci munkaügyi kirendeltségen, a sor vége az épület előtt kígyózik, hívta fel szerkesztőségünket egyik olvasónk, majd megosztotta gyanúját munkatársunkkal: lehet, hogy a segélyhívó központhoz toborozzák az embereket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában