Helyi közélet

2013.01.30. 11:37

Megkéselte szobatársát, majd magát is megdöfte

Miskolc - Nem volt nézeteltérés a szobatársak között a miskolci idősek otthonában, egyikük mégis szúrt. Maga sem érti, miért.

Miskolc - Nem volt nézeteltérés a szobatársak között a miskolci idősek otthonában, egyikük mégis szúrt. Maga sem érti, miért.Késsel támadt szobatársára egy bent lakó férfi a miskolci Őszi Napsugár Otthonban szerdán reggel. Az idős férfi egy késsel megszúrta szobatársát, majd önmagát is megsebesítette. A gondozók észlelték a történteket, és értesítették a mentőket és a rendőrséget.

Radomszki Lászlóné, az intézmény vezetője munkatársunknak megerősítette: egy pszichésen labilis lakó hasba szórta szobatársát, majd önmaga ellen fordította a kését.

„A munkatársak azonnali és gyors segítséget nyújtottak a két sérültnek”, tette hozzá az intézményvezető, aki személyesen érdeklődött a sérültek állapota felől a megyei kórház traumatológiai osztályán, ahol arról tájékoztatták, hogy mindkettejük állapota kielégítő, a hasba szúrt férfi nyolc napon túl, a késelő idős ember nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

A helyszínen szerzett értesüléseink szerint a két férfi között korábban nem volt nézeteltérés, a szerda hajnali hat órakor történteket sem előzte meg szóváltás, s maga az elkövető sem tudott magyarázatot adni rá, miért is emelte kését szobatársára.

Az intézményben több mint négyszáz ellátottról gondoskodnak, de még hasonló incidens sem történt korábban. A bent lakók többsége átaludta az egész történetet, őket nem rázta meg különösebben az eset, de az otthon vezetése gondoskodott róla, hogy akinek mégis lelki megpróbáltatást jelentett, az beszélhet pappal, lelki gondozóval.

A megyei rendőr-főkapitányságon életveszélyt okozó testisértés megalapozott gyanújával indítottak eljárást a késelővel szemben, tudtuk meg a főkapitányság kommunikációs irodája.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában