Helyi közélet

2013.01.21. 13:26

Itt lehet majd kísérletezni

Miskolc - A Herman Ottó Gimnáziumnak már van korszerű, természettudományos laborja, most másik két gimnázium is nyert.

Miskolc - A Herman Ottó Gimnáziumnak már van korszerű, természettudományos laborja, most másik két gimnázium is nyert.Újabb két miskolci gimnáziumban alakíthatnak ki uniós segítséggel korszerűen felszerelt, minden igényt kielégítő természettudományos labort. Az Öveges Program keretén belül az Avasi Gimnázium több mint 345 millió forintot nyert, a Földes Ferenc Gimnázium pedig több mint 331 milliót. A beruházás során új bútorokat, informatikai eszközöket, a kísérletekhez elengedhetetlen anyagokat, vegyszereket, valamint a fizika, a kémia és a biológia tantárgyakhoz szükséges bemutató eszközöket szereznek be. A pályázat a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok többféle módszertani képzését is lehetővé teszi, de a tananyagfejlesztés, a szaktanári segédletek elkészítése, a tanulói munkafüzetek fejlesztése is része a programnak. Dobos Tímea városházi szóvivő tájékoztatása szerint a két iskolában a laborok építése 2013. második felében befejeződik, a projekt zárását pedig 2014 júniusára tervezik.

A pályázat benyújtásának egyik feltétele volt, hogy legalább 10 másik intézménnyel együttműködési megállapodást kössenek a gimnáziumok. Ez a Földes esetén 15, az Avasi Gimnázium esetén pedig 11 együttműködési partnert jelent. Ők a fenntartási időszak végéig térítésmentesen használhatják a laborokat adott óraszám erejéig.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában