Helyi közélet

2013.01.24. 13:07

Élő Miskolci Rádió

Miskolc - Mindenkinek, aki nem csak hallgatni szeret és akit érdekel, hogy mitől lehetne jobb az életünk.

Miskolc - Mindenkinek, aki nem csak hallgatni szeret és akit érdekel, hogy mitől lehetne jobb az életünk.Sokan egyetértünk abban, hogy kell egy hely, ahol beszélgethetünk. Dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus és Hajnal József rádiós újságíró tesz is azért, hogy ez mihamarább megvalósuljon. Január 31-én 18 órakor a miskolci Promenáde Panzió ( Széchenyi u. 61.) dísztermében megszervezte az Élő Miskolci Rádió első adását.

A közönség kérdez

A program vendégei és értekezéseik címe: Bujdos Attila, az Észak-Magyarország főszerkesztő-helyettese, lapszerkesztő Volt egyszer egy élőújság, Besenyei Lajos, közgazdász professzor GDP helyett, boldogság index, Tajthy Krisztina, ügyvezető igazgató Maradj Miskolcon!, Kiss Csaba, színházigazgató Miért éppen Miskolc? Zongorán játszik Heinrich Attila és Horváth Laura. A háziasszony Pankucsi Márta, a riporter Hajnal József. Az új kezdeményezés lényege, hogy a közönség kérdez és hozzá szól. Az Élő Miskolci Rádió szlogenje: civil háttér, civil akarat. Mindenkinek , aki nem csak hallgatni szeret.

Szalon jellegű

Dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus ötletadóként kijelentette: "Egy olyan találkozási helyet, alkalmat szeretnénk létesíteni, ahol megbeszélhetjük: mitől lehetne jobb az életünk, miért éppen Miskolcon akarjuk élni ezt a jobb életet és ehhez hogyan kellene változtatni a városon, mint életünk keretén. A koncepció lényege, hogy Miskolcot az itt élő emberek életének tereként értelmezzük és szeretnénk, hogy egy jobb élet keretévé, előmozdítójává váljon. Ehhez tudnunk kell, hogy mit tekintenek az itt élők "jobb életnek"? Miért éppen Miskolcon akarják ezt a jobb életet? Egyenként vagy együtt akarják megvalósítani azt? Milyenné szeretnénk alakítani ehhez a mi városunkat? Minél szélesebb körét szeretnénk meghívni a miskolciaknak, hogy aztán eldönthessék, egyet értenek-e velünk, csatlakoznak-e hozzánk? Technikailag: zenei, irodalmi részekből és 10-15 perces jegyzetekből épülne föl a műsor. A jegyzetekhez a közönség kérdéseket tehetne föl, véleményt fűzhetne. A rádiósok, az újságírók is a közönség részét képeznék, onnan kérdezhetnének. Az egész kávéház, illetve szalon jellegű lenne, lehet közben kávézni, teázni, utána kötetlenül beszélgetni. A műsort kamera rögzíti és az interneten tennénk közzé a szerkesztett, vágott változatot.

Hajnal József rádiós újságíró ehhez még hozzá tette: "A Miskolci Rádió bezárása jó alkalom ahhoz, hogy a rádió iránt érdeklődőkkel végig gondoljuk ezeket a kérdéseket, beszélgessünk ezekről. Szem előtt tartva azt az örökséget, amit a Miskolci Rádió képviselt a város társadalmi, kulturális életében, s azt a szerepet amit vállalt a miskolci identitás érdekében."

BGy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában