Helyi közélet

2013.01.14. 11:48

Elhunyt Sztanev Károly

Miskolc - Hatvanhat esztendős korában elhunyt Sztanev Károly, akit a sportszerető közvélemény az egykori DVTK férfi kosárlabda csapatának játékosaként ismert meg.

Miskolc - Hatvanhat esztendős korában elhunyt Sztanev Károly, akit a sportszerető közvélemény az egykori DVTK férfi kosárlabda csapatának játékosaként ismert meg.1979-ben lett a DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának edzője és ezt a tisztségét 1982-ig töltötte be. Munkálkodásának első évében együttesével nyolcadik lett, majd tanítványaival a hatodik helyen végzett, majd pedig a piros-fehérek utánpótlás edzőjeként dolgozott. 1991-ben, amikor a DVTK jogutód nélkül megszűnt, a tizenhét alapító tag egyikeként életrehívója volt az egyszakosztályos, később sikert sikerre halmozó Diósgyőri Kosárlabda Sport Klubnak. Irányításával 1993-ban a piros-fehérek kadet együttesével aranyérmet szerzett az országos bajnokságon.

Sztanev Károly a 2000-ben megalakult DKSK Sport Marketing Szolgáltató Kft. első ügyvezetője lett. Munkatársai és a játékosok egyaránt szerették és tisztelték, mert a határozottság jellemezte, ugyanakkor szerény maradt, továbbá jó társasági és sportszerető ember hírében állt. Amikor csak tehette, rendre ott ült kedvenc csapatának bajnoki mérkőzésein és a látottakról mindig kertelés nélkül elmondta véleményét, sőt ha kérték, még tanácsot is adott. Halálával nagy veszteség érte a miskolci-diósgyőri kosárlabdaéletet.

- Boros Árpád, a DKSK örökös tiszteletbeli elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában