Helyi közélet

2013.01.14. 15:09

Az MSZP visszavonatná a már lezárult tendert

Miskolc - Ne szüntessék meg az orvosi ügyeletet Diósgyőrben! – követelik a miskolci szocialisták.

Miskolc - Ne szüntessék meg az orvosi ügyeletet Diósgyőrben! – követelik a miskolci szocialisták.A miskolci önkormányzat pályázatot írt ki a felnőtt és gyermek központi háziorvosi ügyeletek ellátására, a fogorvosi ügyelet ellátásában való közreműködésrejelent meg az Észak-Magyarország január 4-i számában az erről szóló cikk. Megírtuk: a pályázat kiírásáról 2011-ben döntött a közgyűlés, de a közbeszerzési tender csak bő egy év múlva, 2012. december 19-én jelent meg, s január 3-án le is zárult.

E témáról tartott sajtótájékoztatót január 14-én dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP Miskolci Szervezetének ügyvezető elnöke és Bazin Géza önkormányzati képviselő. Nehezményezték, hogy – amint a tenderkiírásból kiolvasták – megszűnik a jövőben a felnőtt háziorvosi ügyelet diósgyőri telephelye, s hétvégén 4 helyett 2 orvos látja majd azt el a feladatot.

Az MSZP követeli, hogy a városvezetés vonja vissza az ügyelet ellátására kiírt közbeszerzési felhívást, írjon ki újat, a jelenlegi szolgáltatási színvonal megtartásával. Továbbá: kössön megállapodást arról, hogy az ügyeletekre autóval érkező betegektől ne szedjenek pénzt a kórházak a behajtásért.

ÉM-SzK


Miskolc - Egy évig húzódott a miskolci háziorvosi ügyelet tenderének kiírása. A pályázóknak két hetet adtak...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában