Helyi közélet

2012.12.06. 11:50

"Várjuk együtt az ünnepet!"

Miskolc - Jövő hétfőtől kerül megrendezésre a „Miskolciak karácsonya”.

Miskolc - Jövő hétfőtől kerül megrendezésre a „Miskolciak karácsonya”.A „Városházi Szalon-czukor jótékonysági” koncertsorozat és a „Miskolciak Karácsonya” volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet stílszerűen az MVK Zrt. „Adventi villamosán” tartott Papp Zsolt, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának főosztályvezetője és Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. ügyvezetője.

- A város cégei, ha nem is tudják közvetlenül anyagiakkal segíteni a rendezvényt, de minden cég valamit hozzá tesz a saját működési területén belül az eseményhez. Így az MVK az „Adventi villamost”, a Városgazda a Szent István tér pompás feldíszítését, és folytathatnám. - mondta Némedi Varga Zoltán.

Papp Zsolt azt emelte ki elsőként, hogy a város nagyon szeretné, ha a tágabb közösség, a lakosság is részesülne az advent meghittségéből. A legtöbb program éppen ezt célozza meg.

- Az egyik ilyen rendezvény a „Miskolciak karácsonya” jövő hétfőtől december 22-ig kerül megrendezésre. - tette hozzá a főosztályvezető.

Ismét „Cipősdoboz” akció

Minden hétköznap délután 3-tól 6 óráig, szombaton pedig 10–13 óráig a város civil szervezetei, nonprofit cégei, egyházi és városi oktatási intézményei mutatkoznak be a Szinvateraszon.

Egy másik már több alkalommal megrendezésre került akció a „Jusson mindenkinek ajándék”, vagy „Cipősdoboz” akció, melynek keretében azt várják a szervezők a miskolciaktól - azoktól, akik megtehetik - , hogy egy cipősdobozba tegyenek ajándékot és írják rá a doboz(ok)ra, hogy kiknek, milyen korosztályú és nemű ajándékozottnak szánják a csomagot.

Elhangzott az is, hogy a város Mikulásával december 6-án két alkalommal is találkozhatnak a villamossal utazók a reggeli órákban és délután.

Ugyanakkor jótékonysági hangversenyekre is ellátogathatnak az érdeklődők december 7-, 14-, és 21-én, amikor is klasszikus és népszerű karácsonyi dallamokat hallgathatnak meg a miskolci Városháza dísztermében.?

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában