Helyi közélet

2012.12.26. 15:45

Vannak, akik munkával töltötték a karácsony egy részét

Miskolc - Vannak olyan emberek, akiknek a munkájára karácsonykor is nagy szükség van. Ők azt mondták lapunknak, nekik az természetes, hogy ünnepnap is dolgoznak.

Miskolc - Vannak olyan emberek, akiknek a munkájára karácsonykor is nagy szükség van. Ők azt mondták lapunknak, nekik az természetes, hogy ünnepnap is dolgoznak.

Vigóczki Gábor autóbuszvezetővel a Búza téren találkoztunk, épp készült beállni buszával a megállóba. Ő úgy fogalmazott, hogy nem szomorú a karácsonyi munka miatt. A kollégákkal beosztották, hogy ki mikor dolgozzon, úgyhogy a családra is jutott idő.

– Az emberek karácsonykor is utaznak, tehát a busznak mennie kell. Ez egy ilyen munkahely, nekünk ez nem különleges, olyan, mint egy bármilyen hétköznap – teszi hozzá. Aztán megjegyzi: azért becsül mindenkit, aki karácsonykor is dolgozik, sőt minden embert becsül, aki egyáltalán dolgozik.

Néhány virágárus is nyitva tart a Búza téren. Polyákné Tóth Marianna az egyik üzlet tulajdonosa azt mondja, karácsonykor főleg a Éva napra vásárolnak az emberek virágcsokrokat, és ünnepi, asztali díszeket. És mivel 16 éve virágozik az egész család, már megszokták, hogy csak délután vannak együtt. A sütés-főzésbe pedig a szülők besegítenek.

Dolgozni muszáj

Tarpainé Lovász Katalin gyermekápoló is természetesnek tartja hogy karácsony másnapján reggel 6-tól este 6-ig dolgozik. Ők is megbeszélték a munkatársakkal, hogy ki melyik napot tudja vállalni, így mindenkinek kijutott az ünnepi munkából. És bár nehezen hagyja otthon ilyenkor 10 éves kisfiát, de mint mondja, dolgozni muszáj.

– A kisfiam szokta is mondani, anya ne menj el, olyan sokat dolgozol! – meséli Katalin.

- Hegyi Erika - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában