Helyi közélet

2012.12.09. 15:31

Ózdi lányok,asszonyok a kifutón

Ózd - Madarász Kathy Margit,Ferenczy Noémi-díjas öltözék-tervező iparművész " Hagyomány és modernség " címmel ruhabemutatóval egybekötött kiállítás megnyitóját tartották 2012.november 4-én az Ózdi Művelődési Intézmények Székházának Kisgalériájában.

Ózd - Madarász Kathy Margit,Ferenczy Noémi-díjas öltözék-tervező iparművész " Hagyomány és modernség " címmel ruhabemutatóval egybekötött kiállítás megnyitóját tartották 2012.november 4-én az Ózdi Művelődési Intézmények Székházának Kisgalériájában.A kifutón ózdi lányok,asszonyok mutatták be a nem hétköznapra szánt izlésformáló ruhakölteményeket,melyek természetes magyar alapanyagokból készültek.

A kiállítást Turiné Orosz Margit a civil kapcsolatok tanácsnoka ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Részlet Bánszky Pál művészettőrténész írásából: " Madarász Kathy Margit, ruhatervezői tevékenységében nem a napi,múló divatot követi. A folyton változó helyett éppen az állandóbbat,a történelmi múltból leülepedett értékeket kereste és találta meg. Ösztöne és tehetsége visszavezette az archaikus forrásokig. Ruhái nem hivalkodóak,ugyanakkor ünnepélyes alkalomhoz,főként az emberi méltósághoz és egyéniséghez illő karaktert hordoznak."

A kiállítás december 21-ig tekinthető meg munkanapokon 9-18 óra között.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában