Helyi közélet

2012.12.13. 16:14

Öt év a virágbolti rablónak

Debrecen, Miskolc - Munkanélküli lett, rabolni akart. A rendőrök fél órán belül elfogták, most leülheti.

Debrecen, Miskolc - Munkanélküli lett, rabolni akart. A rendőrök fél órán belül elfogták, most leülheti.A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa enyhítette annak a miskolci férfinak az ítéletét, akit egy virágbolt kirablása miatt állítottak törvény elé.

Az elkövetéskor ötvenöt éves vádlott több évtizedes munkaviszony után vált munkanélkülivé, és élettársa is hasonló gondokkal küzdött. Mindketten rendkívül elkeseredtek. Ez év januárjában, Miskolcra költözésekor a vádlott a tiszaújvárosi lakásában megtalálta a még 2001-ben vásárolt „szobai céllövő” - flóbert - pisztolyát a hozzá tartozó töltényekkel.

Már megbánta...

Akkoriban az még nem volt engedélyköteles, vagyis 2001-től 2004. április 30-ig a pisztolyt és töltényeit jogszerűen tartotta birtokában a vádlott. Megélhetési nehézségei miatti elkeseredésében azonban úgy gondolta, hogy „rablással” fog pénzt szerezni, melyhez „ijesztés céljából” magával viszi a céllövő pisztolyt.

Ez év február 16-án délután a Miskolcon, a Győri kapuban található virágboltba ment be és a fegyvert az eladóra tartva a bevételt követelte. Az eladó, a vádlott nem kis meglepetésére azonban közölte vele: „Nem adom, ha fejbe lő, akkor sem!” Erre a vádlott egyszer elsütötte a pisztolyt, ám a fegyver csütörtököt mondott. Az eladó ezt észlelve mindkét kezével kifelé terelte az üzletből a vádlottat, aki sietősen távozott. Az eladó értesítette a rendőröket, akik a férfit fél órán belül őrizetbe vették.

A férfi a bűncselekményt mélyen megbánta, ennek ellenére a Miskolci Törvényszék első körben 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A tábla ezt az ítéletet enyhítette öt év fegyházbüntetésre.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában