Helyi közélet

2012.12.10. 11:48

Könnyebb és nehezebb is a vízben végzett torna

Miskolc - A miskolci önkormányzat tízhetes programot szervezett aktív idős korúak számára, melyben a sportnak és az informatikának szántak szerepet. Az idős emberek több generációval utánuk következőktől tanulták meg a számítógép-kezelés és az internetezés alapjait, ami segítheti akár az unokáikkal való kapcsolattartásukat is.

Miskolc - A miskolci önkormányzat tízhetes programot szervezett aktív idős korúak számára, melyben a sportnak és az informatikának szántak szerepet. Az idős emberek több generációval utánuk következőktől tanulták meg a számítógép-kezelés és az internetezés alapjait, ami segítheti akár az unokáikkal való kapcsolattartásukat is.Szombaton délelőtt azonban a mozgásé volt a főszerep, a selyemréti strand kupolája alatt szépkorúak zenére hajtották végre a vízi tornagyakorlatokat.

A vízi gimnasztika - avagy aquafitness - sokkal biztonságosabb, mint a szárazföldi torna, mert a víz felhajtóereje segítségével könnyebb a mozgás, nyomása pedig megtámasztja, összetartja az ízületeket, így kisebb a sérülés veszélye, mondta Frigyik Erika gyógytestnevelő, aki a medence széléről vezényelte a mellig érő vízben tornázókat. Ahogy a szakember elmondta, a vízben végzett mozgás emellett nehezebb is, mert a tornászoknak a közegellenállást is le kell küzdeniük.

Soós Károlyné 36 évig a megyeháza konyháján dolgozott, tíz éve nyugdíjas. Mint mesélte, a nyaki gerincével van baj, ezért úszni jár a Selyemrétre, de most kipróbálta a vízi gimnasztikát, ami nagyon megtetszett neki, mert érezte, hogy jót tett.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában