Helyi közélet

2012.12.04. 09:11

Konferencia a csellengőkért

Miskolc - A csellengés megelőzése, megakadályozása érdekében az eltűnt gyerekekkel kapcsolatos szakmaközi konferenciának adott otthont hétfőn a miskolci Kék Vonal Komputer Klubház.

Miskolc - A csellengés megelőzése, megakadályozása érdekében az eltűnt gyerekekkel kapcsolatos szakmaközi konferenciának adott otthont hétfőn a miskolci Kék Vonal Komputer Klubház.A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 2006 óta minden évben megrendezi az Eltűnt Gyerekek Szakmai Napját, hogy párbeszédre hívja a gyerekekkel foglalkozó szakembereket, hatósági szereplőket, szakpolitikusokat.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az alapvető jogok biztosának hivatala közös szervezésében megtartott szakmai nap a gyerekeltűnés, szökés, csellengés jelenségének jobb megértését célozta, s legfontosabb célkitűzése a mögöttes okok vizsgálata, valamint az ismétlődő szökések és a kriminalizálódás megelőzése volt, ami a Kék Vonal szakmai programjának középpontjában áll.

Az idei miskolci szakmai nap fókuszában a szökés, csellengés állt, tekintettel arra, hogy a Kék Vonal Klubház egy éves működése során is érzékelhették a probléma erőteljes jelenlétét a városban. A konferenciára hivatalosak voltak a területen prevenciós programokat működtető önkormányzati és civil szervezeteket, az illetékes hatósági szereplők, a gyermekjóléti alapellátás és a gyermekvédelmi szakellátás szakemberei.

Az esetfókuszú megközelítés - melyet a szakmai nap módszerének választottak - lehetőséget adott arra, hogy a meghívottak valóságos történeteken keresztül ismerjék meg egymás munkáját, és ennek nyomán aktív párbeszéd kezdődjön a szakemberek között.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában