Helyi közélet

2012.12.17. 10:24

Jövőre újra a divízió I-ben az acélgárda

Évzárót és bált tartott szombaton a Miskolc Steelers amerikai futball csapat. Egy évvel korábban visszafogottabb volt az ,,acélfiúk" hangulata – ugyancsak a felsőzsolcai Pokol Csárdában –, akik akkor még alig-alig ismerték egymást.

Évzárót és bált tartott szombaton a Miskolc Steelers amerikai futball csapat. Egy évvel korábban visszafogottabb volt az ,,acélfiúk" hangulata – ugyancsak a felsőzsolcai Pokol Csárdában –, akik akkor még alig-alig ismerték egymást.2011-ben, a divízió I-es bajnokság után szinte az összes felnőtt játékos elhagyta a klubot, amelynek így nem maradt más útja, mint a toborzás, az újbóli építkezés. A Steelers idén a junior bajnokságban vett részt, amelyben ugyan mind a négy összecsapását elveszítette, de látható volt, hogy jó irányba halad az együttes. A klub különben ,,csapat újjáépítés"-re hivatkozva kérvényt nyújtott be hónapokkal ezelőtt a szövetséghez, amire a szabályok lehetőséget adtak, így egy év kihagyás után 2013-ban ismét a divízió I-ben (miután nem estek ki) mutathatja majd meg magát. A tavasszal induló küzdelemsorozatban az acélosokat segíteni fogják kassaiak is, akikkel remek kapcsolatot alakítottak ki a miskolciak, olyannyira, hogy több néhány közös tréning is lezajlott.

Miklós Bálint az év játékosa

– Tavaly nyáron, ősszel megkérdőjeleződött a jelenünk, a múltunk és egyúttal a jövőnk is – mondta az összejövetelen Balogh Attila sajtófelelős, akit Páll Sándor elnök kért fel a beszéd megtartására, miután benne nagyon mély nyomot hagytak az akkori események. – Pár játékos ugyanis olyat tett, amire nem számítottunk, itthagytak bennünket. Ezen most már felesleges rágódni, mert a Steelers mese nem ért véget. Akkor a megmaradás volt a tét, de már csak mostanáig, mert a klubbal számolni kell, továbbra is tényező a magyar amerikai futball térképen. Az első fontos momentum 2007-ben volt, amikor először indulhattunk a bajnokságban, a második 2013-ban következik...

Szegedi Máté csapatvezető arra bíztatta a fiatalokat, hogy a téli hónapok alatt is végezzenek kemény munkát, kondizzanak minél többet, ugyanis ,,edzés nélkül nem lesz fejlődés". Aggod Péter edző, elnökségi tag visszaidézte azt az időszakot, amikor toborozni mentek:

– Kisfiúként bohóckodtatok, a tanárok azt mondták, ,,ezekből nem lesz semmi". Ti azonban bebizonyítottátok, hogy nem ilyenek vagytok, büszke vagyok rátok, mert sokat tettetek magatokért és a Miskolc Steelersért – hangoztatta Aggod Péter. Harda Attila régi-új vezetőedző arra kérte a játékosokat, hogy ,,maradjanak továbbra is ilyen jó kis, egységes közösség..."

A 2012-es esztendő MVP-je, legjobb játékosa Miklós Bálint lett, aki Páll Sándor elnöktől és Nádi Gyula alelnöktől vehette át az ezért járó serleget szombat este. A bált színesítette a klub steelleaders csapatának műsora is.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában