Helyi közélet

2012.12.19. 09:51

Induló is lesz a megállóhelyen

Miskolc - Milyen készültségi állapotban vannak a Zöld Nyíl megállói? Milyen munkák vannak még hátra mindezzel kapcsoltban? - kérdeztük többek között az illetékest.

Miskolc - Milyen készültségi állapotban vannak a Zöld Nyíl megállói? Milyen munkák vannak még hátra mindezzel kapcsoltban? - kérdeztük többek között az illetékest.A közösségi közlekedés-fejlesztés részeként folyamatosan újultak meg, épültek fel a villamos megállóhelyek is. - kezdte Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetője. - Az idei ősz folyamán a Thököly utca és Károly utca között a peronok egyedi hátfalelemeinek beépítését végezte el a kivitelező, dolgoztak a Gyula és a Károly utcai megállókban, elkészült a villamos megállóhelyek 0,4kV-os villamos- és optikai hálózatának kiépítése is. Ennek köszönhetően már minden megálló rendelkezik közvilágítással. Ezzel párhuzamosan lebontásra kerültek az ideiglenes megállóhelyoszlopok, kihelyezésre kerültek a hulladékgyűjtők.

Megtudtuk azt is, hogy szintén az ősz folyamán a villamospálya teljes szakaszán garanciális javításokat végeztek a csapadékvíz-elvezető folyókákon. Ugyanakkor a legtöbb megálló egyedi elemei is beépítésre kerültek: a selyemréti mintamegálló üvegtéglájától kezdve a Malomszög utca rétegzett üveglapjain át, az Újgyőri főtér kisméretű téglaelemein a Zenta utca hegesztett falhálós gabion faláig, benne a zúzott kővel.

Piros üvegen Diósgyőrben

- Jövő tavasszal kerül elhelyezésre a Diósgyőr városközpont megállóban a diósgyőri városrész történetét bemutató megálló, illetve egy villamos történeti kiállítás is, amelynek a Szent Anna tér üvegfelületei adnak helyet. - folytatta Pásztor Imre. - A DVTK stadion villamosmegálló a diósgyőri sportról fog szólni. A megálló úgynevezett középperonos megálló, amelynek egyedi elemét a megállónkénti üvegfelületen lévő képek adják, amelyek a diósgyőri klub sportéletéről szólnak, bemutatva a múlt és a közelmúlt sikereit, ezen keresztül pedig a klub történetét. Az egyik megálló a DVTK foci csapatáról, míg a másik megálló üvegfelülete a diósgyőri klub egyéb, szintén sikereket hozó sportágait mutatja be, kosárlabda, birkózás, súlyemelés, atlétika képei kapnak itt helyet. A pirosra színezett üvegfelületeken helyet kap az induló szövege is. A Zöld Nyíl Projekt a DVTK-val közösen, a szurkolókat is bevonva tervezte meg az egyedi elemét a megállónak, amelyet jövő tavasszal helyeznek majd ki.

A kezdetektől

Kiderült: a Szent Anna téri megálló egyedi elemei a miskolci közösségi közlekedést, ezen belül is a villamosközlekedést mutatja be, a kezdetektől napjainkig. hazánkban a vidéki nagyvárosok közül Miskolc rendelkezett először normál nyomtávú villamosközlekedéssel, és az első vonal a Tiszai pályaudvartól a Szent Anna téri megállóig, az akkori Veres templomig tartott.

- A miskolci villamosközlekedés története a jelen sikerével zárul, megújult villamospálya, biztonságosabb lett a villamosközlekedés, új megállók épültek és hamarosan érkeznek az új villamos járművek. - fogalmazott a Miskolc Holding Zrt. munkatársa.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában