Helyi közélet

2012.12.07. 17:56

Helynekem - Piaci alapon vették bérbe

Miskolc - Kik azok, akiknek ekkora helyet sikerült megkapniuk a városban? – kérdezte olvasónk.

Miskolc - Kik azok, akiknek ekkora helyet sikerült megkapniuk a városban? – kérdezte olvasónk.Alig két hete nyílt meg a Helynekem klub a miskolci belvárosban. Akkor írtuk (az egyik vállalkozó nyilatkozott portálunknak) irodalmi estek, kamaraszínházi előadások és kiállítások mellett nagy közönséget vonzó koncerteknek is helyet kíván adni a kulturális- és szórakozóhely. Komplex módon próbálják működtetni, így fontos szerepet kapnak majd a felolvasóestek, a kisebb, klubszerű programok is. Van benne romkocsma, és tervezik, hogy a dzsessz és a népzene felé is nyitnak. A hely a Szinva terasz mellett nyílt meg, van bejárata a főutca felől is.

– Kik azok, akiknek ekkora helyet sikerült megkapniuk a városban? Van-e benne önkormányzati érdekeltség? – firtatta egyik olvasónk.

Családi vállalkozásról van szó, írta korábban portálunk, ezt Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációért felelős munkatársa is megerősítette.

Kihasználatlan volt

– A beruházó az üzleti szférához tartozik, gazdasági társaság. Nagyrészt magántulajdonú ingatlanban valósul meg a beruházás. Az ingatlanegyütteshez MIK bérleményként az emeleti, utcafronton elhelyezkedő összesen 215 négyzetméter alapterületű helyiséget is piaci alapon, bérbeadás útján hasznosítják.

Kérdeztük, van-e az önkormányzatnak érdekeltsége a beruházásban, ám Pásztor Imre nemmel válaszolt. Arra a kérdésre is, hogy beszállt-e a város a felújításba.

– A helyiségeinket az idevonatkozó jogszabályi előírások alapján hasznosítjuk a nyilvánosság teljes biztosítása mellett. Az előbb említett helyiség is benne szerepelt a nyilvánosan pályázható helyiségek között, de évek óta kihasználatlanul állt – fogalmazott.

Még hozzáfűzte, a közeljövőben több szórakozóhely is nyílik a Helynekem környékén.

– Az összes MIK bérleményként jelzett ingatlan, nyilvános pályázat útján, piaci alapon adta bérbe a város. De még így is van olyan üzlettulajdonos, aki például a kapualj rendbetételében is szerepet vállalt, és volt, aki a hátsó homlokzatot tette rendbe.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában