Helyi közélet

2012.12.22. 11:49

Gyalogosok védelmében

Miskolc - Fokozottan kísérik figyelemmel az ünnep előtti időszakban a gyalogosok által sűrűbben használt útszakaszokat a miskolci rendőrök, jelentette be csütörtökön délután Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Miskolc - Fokozottan kísérik figyelemmel az ünnep előtti időszakban a gyalogosok által sűrűbben használt útszakaszokat a miskolci rendőrök, jelentette be csütörtökön délután Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.A rendőrök azt is figyelni fogják, a gyalogosok betartják-e a közlekedési szabályokat.

A fokozott ellenőrzésre azért van szükség, mert a statisztikák is bizonyítják, hogy az ünnepi készülődésben a megnövekedett forgalom ellenére sem elég körültekintőek a közlekedők.

Míg az elmúlt év decemberének első három hetében öt, addig ez év utolsó hónapjának hasonló időszakában már tíz személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melynek sérültje gyalogos volt. Mint Molnár Emil elmondta, az is elgondolkodtató, hogy a tíz esetből hatban a gyalogos volt a baleset okozója.

A legutóbb eset szerdán történt, amikor egy idős hölgy szenvedett súlyos sérüléseket. Az elsődleges adatok szerint a tilos jelzésen kelt át az úttesten, és eközben elgázolta egy autó a Szinvapark közelében.

Tavaly és az idén is három gyalogost a zebrán ütöttek el, ezért a rendőrök a forgalmasabb gyalogátkelőket tartják majd szemmel, de nem csak a járművezetőkkel, hanem a szabálytalankodó gyalogosokkal szemben is intézkedni fognak, hogy „fehér és ne fekete legyen a karácsony”. Az akcióban a megye valamennyi rendőrkapitánysága részt vesz, egészítette ki az információt Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában