Helyi közélet

2012.12.12. 08:37

„Piros rakétát” lopott, megmérték tettéért

Miskolc - Robbanóanyagot nem tartalmazott a rakéta, de azzal is lehet törvényt sérteni.

Miskolc - Robbanóanyagot nem tartalmazott a rakéta, de azzal is lehet törvényt sérteni.Visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással büntettében bűnösnek talált a Miskolci Törvényszék egy fiatalembert a közelmúltban, ezért őt egy év börtönbüntetésre ítélte, amit végrehajtásában két évre felfüggesztett.

A vádlott 2004 és 2008 között több olyan gazdasági társaságnál volt alkalmazott, amelyek az ország több pontján honvédségi eszközöket bontottak szét, hogy azt hulladékvasként értékesítsék.

A férfi tehergépkocsik, páncélozott személyszállító harcjárművek, harckocsik „mészárosaként” egyebek mellett dolgozott a szentesi, budafoki, hevesi, marcali és kalocsai honvédségi létesítményekben, laktanyákban.

2008-ban egyik megbízatása során magához vett egy PG9/15-ös tüzérségi lövedéket és hazavitte mezőkövesdi albérletébe. Emberünk innen 2011-ben elköltözött, de az oktatási célú, robbanóanyagot nem tartalmazó eszközt ott felejtette.

A tulajdonos találta meg

A „piros színű rakétát” a lakás tulajdonosa nem sokkal később, takarítás közben megtalálta, és értesítette a mezőkövesdi rendőröket, akik tűzszerészeket vontak be az ügybe. Ők az eszközt lefoglalták, ami bár veszélytelen holmi, s nem minősül robbanóanyagnak vagy robbanóeszköznek, mégis haditechnikai termék, aminek előállítása, vásárlása, tartása, de még az országon való átszállítása is engedélyköteles.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában