Helyi közélet

2012.12.12. 07:51

Dupla annyi mobilt gyárthat a Jabil

Tiszaújváros - Gyártókapacitás-bővítő komplex beruházást valósított meg a Jabil Circuit Kft.

Tiszaújváros - Gyártókapacitás-bővítő komplex beruházást valósított meg a Jabil Circuit Kft.

Újabb beruházás zárult a Jabilnál, az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt keretében a társaság növelte munkavállalói létszámát, bővítette raktárépületét és parkolóját, valamit gyártóberendezéseket és IT-eszközöket szerzett be. A hivatalosan kedden lezáruló beruházással immár 300 millió dollár összegben hajtott végre fejlesztéseket az elmúlt 12 évben a Jabil Tiszaújvárosban – hangzott el egy szűk körű beszélgetésen.

Növelték a létszámot is

Mint megtudtuk, a Jabil a megrendelői igények kielégítésére indította el 2010-ben gyártókapacitás-bővítő komplex beruházását. A fejlesztések során a vállalat növelte mobiltelefon-gyártó részlegének kapacitását, emellett korszerű gyártóeszközöket, ellenőrző- és tesztberendezéseket, valamint információtechnológiai eszközöket vásároltak. A megnövekedett anyagfelhasználás kiszolgálásához 1330 négyzetméterrel bővült a raktárkapacitás, melyen belül korszerű magasraktári tárolókapacitást, kamionrakodást kiszolgáló rámpákat és készáru-kiszállítási területeket alakítottak ki. A gyártás ütemezett anyagellátásához pedig számítógéppel támogatott logisztikai rendszert is bevezettek. A munkavállalói létszám növekedése, valamint az áruszállítási teherforgalom kezelésére bővítették a gyár melletti parkolót is, amely 137-tel több személygépkocsit és 13-mal több kamiont képes befogadni.

Az uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően a Jabil megduplázta mobiltelefon-gyártó részlegének kapacitását és 160 fővel növelte munkatársainak számát. A végrehajtott információ-technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a kialakított egyedi logisztikai szolgáltatásokkal a Jabil elnyerte a „Legjobb beszállító” címet megrendelőitől.

Elhangzott: a tiszaújvárosi gyár 2011-ben növelni tudta árbevételét, mely elérte a 300 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladta a hatezret.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a nehézségek ellenére is képes növekedni vállalatunk. A támogatások révén pedig tovább erősödhet Magyarország vezető szerepe az európai elektronikai bérgyártásban” – mondta Somogyi Richárd, a Jabil ügyvezető igazgatója.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában