Helyi közélet

2012.12.27. 17:58

Ajándékcsere rugalmasan

Miskolc - Az üzletekben karácsony után is sokan vannak, most csereberélnek.

Miskolc - Az üzletekben karácsony után is sokan vannak, most csereberélnek.Azt hihetnénk, hogy a karácsony utáni néhány nap csendesen telik az üzletekben, de kiderült, ez egyáltalán nem így van. Ilyenkor érkeznek ugyanis azok, akik a karácsonyi meglepetésüket szeretnék kicserélni, vagy ajándékba kapott pénzüket, esetleg utalványukat jöttek elkölteni. Belvárosi körsétánk alkalmával kiderült: a legtöbb üzlet szívesen cserél akkor is, ha nem hibás a termék, hiszen számukra a vásárló elégedettsége a legfontosabb. A vevők ugyanis szívesebben vásárolnak olyan helyen, ahol karácsony után kicserélik a termékeket.

Nem jó a méret

A Tulipán Divatházba tértünk be először, ahol Molnár Istvánné üzletvezetőtől megtudjuk, már a délelőtt is nagyon sokan jöttek cserélni. Bár a jogszabályok szerint az üzlet erre csak akkor kötelezhető, ha hibás a termék, de a divatházban akkor is választhat másik árucikket a vevő, ha nem jó a méret, vagy esetleg nem tetszik az ajándék. Az üzletvezető elmondta lapunknak: legtöbben a méret miatt hozzák vissza az ajándékot. Ha találnak megfelelőt, akkor azt vihetik haza, ha nem, levásárolhatják más termékre az ajándék árát. Pénzt csak akkor kap vissza a vásárló, ha az árucikk hibás. Molnár Istvánné hozzátette: A vevők megtartása miatt kezelik rugalmasan a cseréket.

Az üzletben táblák hirdetik az 50-60 százalékos leárazásokat. megtudjuk, itt már karácsony előtt is akció volt, amit a vásárlók jól ki tudtak használni. A bevétel pedig egy kicsit több volt idén decemberben, mint tavaly az év utolsó hónapjában. A vásárlók több, de olcsóbb árucikkeket vásároltak, tudtuk meg.

Könyvet is cserélnek

Körülnézünk a Géniusz könyváruházban, ahol most is vásároltak néhányan. Kondás Vilmos az üzlet vezetője lapunknak elmondta: könyveket ugyanúgy cserélnek karácsony után az emberek, mint egyéb árucikkeket. Hiszen előfordul, hogy az ajándékba kapott könyv már megvan otthon, vagy a megajándékozott esetleg másfélét szeretne.

– Rugalmasan kezeljük a cseréket, hiszen számunkra a legfontosabb a vásárló, az ő érdekeit tartjuk szem előtt – fogalmaz a tulajdonos.

Megtudjuk: az igazi nagy cserebere inkább január elejére jellemző. Most főleg az ajándékba kapott pénzt vagy utalványt költik el a vásárlók. Kondás Vilmos hozzáteszi: a könyv más, mint a ruhanemű, hiszen szeretteink érdeklődését könnyebb eltalálni, mint a ruhaméretét.

ÉM-HE


Rossz tévé, rövid csavar

Az egyik műszaki áruházba is benézünk. Itt a vevőszolgálaton igazi csúcsforgalom van. Szabó Mónika a szülőknek vásárolt tévét jött kicserélni. 

– Én voltam a hibás, mert nem próbáltam ki az üzletben. Az ajándékozás után derült ki, hogy nem kap áramot – mondja. – Bár örültem volna, ha már az ünnepek alatt nézhetik a szülők műsort, de most már mindegy.

Veréb Zsolt és felesége egy tévékonzolt kapott ajándékba, de kiderült, hogy rövid a csavar, így most visszahozták. Állítják, kicserélik az árut. Zsolt viccesen teszi hozzá: vagy kifizetik a tévét, ha leesik az állványról. Megjegyzik: a csere jár ugyan egy „pluszkörrel”, de nem vészes, és nem okoz túlságosan nagy bosszúságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában