Helyi közélet

2012.12.13. 20:46

Abaújban is elmaradt a rendteremtés - Közlemény

Encs - Két évvel a fülkeforradalom után kijelenthető, hogy Abaújban a rendőrség már a közbiztonság látszatát sem képes fenntartani.

Encs - Két évvel a fülkeforradalom után kijelenthető, hogy Abaújban a rendőrség már a közbiztonság látszatát sem képes fenntartani.Hocza Tamás, a Jobbik megyei alelnöke Encsen arról beszélt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a fiatalok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, legutóbb pedig egy cigány származású elkövető támadt rá késsel, gyilkosság szándékával az őt gyógyítani igyekvő háziorvosra. A tendencia jelzi, hogy a Btk. szigorítása nem jelent visszatartó erőt, így sokan már nemcsak az elmaradt munkahelyteremtés miatt hagyják el Abaújt, hanem a bűnözés miatt is.

A megyei alelnök kifogásolta, hogy a térségben mindössze három rendőrőrs jut 80 településre, ami szerinte nem elég a közrend biztosításához. Hocza elmondta azt is, hogy bár a B-A-Z megyei önkormányzat középtávú rendvédelmi programja fontosnak tartja a lakosság és a civil összefogást, a valóságban ezt pont a rendőrség akadályozza meg. A politikus emlékeztetett rá, nemrég Miskolcon a rendőrség állította elő azokat a Szebb Jövőért egyesületi tagokat, akik épp a program által sürgetett lakossági összefogásra akartak buzdítani.

„A Szebb Jövőérteseket a közrend fenntartásának látszatáért vitték el azok a rendőrök, akik már a közbiztonság látszatát sem képesek fenntartani.” – fogalmazott a jobbikos politikus.

- Jakab Péter Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában