Helyi közélet

2012.12.15. 20:20

A legfontosabb üzenet az összetartozás

Rudabánya - A kreatív játékok mellett nagyon népszerű volt a trambulin.

Rudabánya - A kreatív játékok mellett nagyon népszerű volt a trambulin.A szeretet ünnepét váró családi rendezvényt december 4-én tartották Rudabányán a Gvadányi művelődési házában a helyi óvodások és családjaik részére. A program keretében - melyet pályázati forrásból rendeztek meg - a szülők és gyermekeik részesei lehettek egy szórakoztató, vidám családi délutánnak, amelynek legfontosabb üzenete az összetartozás. A társadalom legkisebb, de egyben a legfontosabb egységének, a családnak az erősítése, az eljövendő szeretetünnepre való ráhangolódás, az együttes élmény volt. A rendezvényt Nagy Tibor, a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége képviseletében nyitotta meg, majd Szobota Lajos, Rudabánya polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Megmozgatták a kicsiket

A Zubogyi Macskazaj Dalkör szórakoztató, zenés műsora megmozgatta a kicsiket, miközben a szülők figyelemmel kísérhették, együtt dalolhatták az ünnepeket megidéző dalocskákat. A zenés műsor után már alig várták a családok, hogy ismét folytathassák a játszóházban a kreatív, gondolkodtató, ügyességi játékokat, hiszen az ünnepélyes megnyitót sem bírták megvárni, szinte azonnal birtokba vették a játékokat, eszközöket a megérkezés után. A kreatív játékok mellett nagyon népszerű volt a trambulin, és a különböző mozgásos játékok. Lehetőség nyílt Pácz Jánosné kézműves foglalkozásvezető irányításával népi játék készítésére is a néphagyományok felelevenítése mellett. Közben limonádéval, gyümölcsökkel és süteményekkel vendégelték meg a résztvevőket.

E rendezvény is bizonyítja, hogy nagy szükség, igény van az együttes élmények megélhetésének lehetőségére - jelentette ki Szaniszló Judit, a Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője. A források biztosítása azonban mind az önkormányzatok, mind az intézmények számára egyre nehezebb. A „Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése a Szuha-, Bán-, Sajó-, és Rudavölgyben” TÁMOP-pályázat révén sikerült biztosítani a forrást és az eljövendőben is több településen rendeznek hasonló, a családok kötelékét erősítő programokat. A házigazdák a Szociális Szolgáltató Központ dolgozói voltak, az előkészületekben, lebonyolításban a művelődési ház, a Bóbita Óvoda és a Városüzemeltető Kft. munkatársai nyújtottak segítséget, a forrás és a lehetőség biztosítása pedig a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének, az általuk nyert pályázatnak köszönhetően sikerült.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában