Helyi közélet

2012.11.02. 13:50

Szabadtéri színpadot avattak Bükkaranyoson

Bükkaranyos - Az önkormányzat a „Közművelődési érdekeltség növelő pályázaton” 526 ezer forintot nyert.

Bükkaranyos - Az önkormányzat a „Közművelődési érdekeltség növelő pályázaton” 526 ezer forintot nyert.A szűnni nem akaró egész napos esőzés miatt a Császár Péter Művelődési Ház színháztermében tartották meg október 27-én az új szabadtéri színpad avatását Bükkaranyoson. A rossz idő ellenére összegyűlt szép számú érdeklődő előtt Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház operetténekese, Miskolc város önkormányzati képviselője adta át Nagy Lajos polgármester részére a színpadot, aki elmondta, hogy az önkormányzat a „Közművelődési érdekeltség növelő pályázaton” 526 ezer forintot nyert a színpad megépítésére és megköszönte mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult az építkezéshez.

Az „összetartozás fája”

Ezt követően Eperjesi Erika és Radnai Erika „Miénk a színpad” című színpadavató műsora következett, amelyet a helyi általános iskolások 1956-os Forradalom és Szabadságharcra emlékező műsora követett. Az események zárásaként Kékedi László, Kisgyőr község polgármestere, a Magyar Népművészet Mestere avatta fel a Bükkaranyos központjában felállított „Összetartozás fáját”. Az „összetartozás fája” egy kettéhasított rönk egyik fele, amelynek tükörképe a Kisgyőri Polgármesteri Hivatal előtt áll, felfelé ívelő, faragott motívumai jelképezik a két település barátságát, összefogását, egymás segítését. Az elkészült műveket Kővári F. Dávid testvér áldotta meg.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában