Helyi közélet

2012.11.27. 17:53

Pénzbüntetés „vak-lármáért”

Kazincbarcika - Garázdaság vétségében bűnösnek találta, és húszezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kazincbarcikai Városi Bíróság Endrésik Zsoltot, a Jobbik korábbi megyei elnökét és négy társát kedden.

Kazincbarcika - Garázdaság vétségében bűnösnek találta, és húszezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kazincbarcikai Városi Bíróság Endrésik Zsoltot, a Jobbik korábbi megyei elnökét és négy társát kedden.A pártból kizárt, most független országgyűlési képviselőként politizáló Endrésik Zsolt és társai ellen azért indult eljárás, mert ez év májusában, egy hagyományőrző egyesület majálisán gépkarabélyokkal, vaklőszerrel a levegőbe lőttek. Endrésik Zsolt a szervező egyesület elnöke.

Mint munkatársunknak elmondta, a rendezvényen jelen lévők közül kilencvenen írták alá, hogy nem riadtak meg a lövésektől és bennük ez megbotránkozást sem keltett, ám a bíróság álláspontja szerint elég, ha a cselekmény mindezekre alkalmas. A terheltek nem fogadták el az ítéletet, fellebbezést nyújtanak be ellene.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában