Helyi közélet

2012.11.20. 15:41

Ingyen fűtik az olaszliszkai iskolát

Olaszliszka - Új kazánban a nyáron gyűjtött bálákkal fűtenek Olaszliszkán.

Olaszliszka - Új kazánban a nyáron gyűjtött bálákkal fűtenek Olaszliszkán.Egy új, több mint ötmillió forint értékű kazánt állítottak „hadrendbe” az olaszliszkai régi iskola épületében. Kerekes Attila, Olaszliszka polgármestere elmondta, a kazánt egy százszázalékos támogatottságú belügyminisztériumi pályázaton nyerték. Ez egy úgynevezett pufferes kazán, azaz ha nap közben felfűtik a rendszert, az még másnap reggelig megtartja a meleget.

Bálás fűtés

– A fűtőanyaggal sincs gondunk, hiszen nyáron a közmunka keretében az árkok takarításakor keletkezett növényi hulladékokat bálásítottuk, így a tervek szerint ezekkel a bálákkal az egész fűtési szezont le tudjuk bonyolítani, ami számunkra hatalmas segítség, hiszen korábban hatalmas tartozásaink voltak a gázszolgáltató felé, most pedig lényegében ingyen fűtünk. A terveink szerint ugyanilyen fűtésre állunk át még az idén a polgármesteri hivatalban és az óvodában is – mondta Kerekes Attila.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában