Helyi közélet

2012.11.22. 17:13

Felügyelőket fenyegetett számszeríjjal

Ózd - Nyílpuskával zavarta ki telephelyéről a munkaügyi felügyelőket az „Ózdi Tell Vilmos”.

Ózd - Nyílpuskával zavarta ki telephelyéről a munkaügyi felügyelőket az „Ózdi Tell Vilmos”.Bejelentés nélküli ellenőrzést tartottak a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve Munkaügyi Felügyelőségének munkaügyi felügyelői egy ózdi telephelyen, azonban intézkedésüket csak rendőri segítséggel tudták befejezni, mert a telephely gazdája számszeríjjal kergette el őket.

Ahogyan dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője munkatárunknak elmondta, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanújával folytat büntetőeljárás az Ózdi Rendőrkapitányság egy helybeli férfival szemben, aki a munkaügyi felügyelőség ellenőreit jogszerű eljárásukban fenyegetéssel akadályozta.

Értesüléseink szerint a munkaügyi felügyelők a bejelentés nélküli ellenőrzésüket egy korábban sírkövesként dolgozó vállalkozónál szerették volna megejteni. A telephelyén találtak is két férfit, akik valami fémet reszeltek éppen.

Végső érv: számszeríj

A munkaügyi felügyelők igazolták magukat, majd kérdezgetni kezdték a két férfit, akik szóban válaszoltak is. Miközben az ellenőrök a tanúvallomásokat jegyzőkönyvbe rögzítették, megjelent a korábbi sírköves, s miután megtudta, hogy a két idegen mi járatban van, indulatba jött.

Eleinte szóban inzultálta a munkaügyi felügyelőket, ám mivel ezzel nem érte el célját, a kocsijához lépett és a csomagtartóból elővett egy számszeríjat, majd vesszőt helyezett a húrra, és így zavarta el az ellenőröket, akik ugyan elhagyták a telephelyet, de azonnal értesítették a rendőrséget a történtekről.

Kisvártatva négy járőrautó érkezett a helyszínre, így a revizorok karhatalmi segítséggel be tudták fejezni az ellenőrzést. A nyilas férfit előállították, és ellene felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indítottak. Az „ózdi Tell Vilmos” öt év börtönt kaphat tettéért.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában