Helyi közélet

2012.11.25. 15:04

Élmény lesz tanulni a kémiát és fizikát

Miskolc - A korszerű laboratóriumban valószínűleg sok diák szereti majd meg a fizikát és a kémiát.

Miskolc - A korszerű laboratóriumban valószínűleg sok diák szereti majd meg a fizikát és a kémiát.Ezentúl 21 általános és középiskola diákjai tanulhatják élményszerűen a fizikát, kémiát és a biológiát. Pénteken ugyanis átadták a Herman Ottó Gimnázium természettudományi laborjait, ahol a partnerintézmények diákjai is részt vehetnek egy-egy érdekes, kísérletekkel fűszerezett órán. Tulajdonképpen két, egyenként 20 fő befogadására alkalmas helyiséget alakítottak ki, ezek külön-külön is használhatóak, de akár össze is nyithatók. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laborokban szinte minden kísérletet elvégezhetnek majd a pedagógusok, de akár maguk a tanulók is. Az átadó ünnepségen elhangzott: nagy szükség volt erre a beruházásra, hiszen jelenleg csak néhány középiskolának van korszerűnek mondható laboratóriuma.

Madarász Péter igazgatóhelyettes lapunknak elmondta, a laborokat uniós támogatás segítségével, közel 300 millió forintból alakították ki, és szerelték föl. Egy laborvezető és két laboráns segíti majd a szaktanárok munkáját.

A partneriskolák 90 pedagógusa továbbképzésen vett részt, melyen a kísérleti eszközök használatával ismerkedtek meg. A projekt fontos része a digitális tananyagok fejlesztése, mely tartalmazza a tanári segédleteket, a kísérletleírásokat és az önellenőrző kérdéseket is. Ezek fejlesztése jelenleg folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában