Helyi közélet

2012.11.30. 12:36

Egyedi alkatrészeket igényel Lilla

Mint arról már korábban beszámoltunk Lilla, a kis gőzös a LÁEV Felső-majláthi telephelyén van kiállítva. Lilláról érdeklődtünk az illetékesnél.

Mint arról már korábban beszámoltunk Lilla, a kis gőzös a LÁEV Felső-majláthi telephelyén van kiállítva. Lilláról érdeklődtünk az illetékesnél."A gőzmozdony állapota életkorából adódóan jelentősen leromlott, több helyen meghibásodott." - tájékoztatta az Észak-Magyarországot Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója. "Mivel manapság ez a típus nagyon ritkának számít, minden javítás egyedi alkatrészek legyártását igényli, melyek így a helyreállítás költségeit jelentősen megnövelik. Az eddigi javításokat, felújításokat tudtuk finanszírozni, azonban a jelenlegi javítási költségek jelentősen meghaladják lehetőségeinket. Mindemellett fontosnak tartjuk, hogy a kisvasút egyik kedvelt mozdonya a vasútbarátok és az érdeklődők számára elérhető legyen, emiatt a telephelyünkön történő kiállítás mellett döntöttünk."

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában