Helyi közélet

2012.10.12. 12:44

Végső búcsú dr. Mayer Pétertől

Miskolc - Családja, barátai, ismerősei, a miskolci jégkorongélet korábbi és jelenlegi játékosai kísérték utolsó útjára dr. Mayer Pétert pénteken délelőtt.

Miskolc - Családja, barátai, ismerősei, a miskolci jégkorongélet korábbi és jelenlegi játékosai kísérték utolsó útjára dr. Mayer Pétert pénteken délelőtt.

Közel kétszázan, a család mellett barátok, egykori kollégák és persze a miskolci jégkorongélet korábbi és mostani játékosai jöttek el pénteken délelőtt a Mindszenti temetőbe, hogy utolsó útjára kísérjék dr. Mayer Pétert, a Miskolci Hoki Klub és a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület egykori vezetőségi tagját. Egri István, a Miskolci Jegesmedvék első embere így búcsúzott vezetőtársától, barátjától.

„Péter!

Nem kellene ma itt lennünk. Sokkal inkább ott kellene állnunk a palánk mellett, nézni a játékosokat meccs közben, örülni ha gólt lőnek, és bosszankodni, ha ügyetlenkednek. Így indult a mi barátságunk is: Te Pétert hoztad az edzésekre, én Gergőt. Gyorsan kiderült, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk a hokiról, ugyanolyan megszállottak vagyunk, ha erről a gyönyörű sportról van szó. Nem akartál, nem akartunk mi vezetők lenni, csak így alakult. Emlékszem mennyit beszélgettünk, vitatkoztunk, mit hogyan csináljunk, és végül mindig megtaláltuk a jó megoldást. Ezernyi közös emléket tudnék felidézni, ahogy utaztunk a gyerekekkel a meccsekre, mentünk Szlovákiába felszerelést venni, házaltunk a cégvezetőknél egy kis támogatásért. Minden apróságnak nagyon tudtunk örülni, ami segítette a csapatunkat: új mez, vagy korcsolya a gyerekeknek, modernebb palánk a pályára, az emlékezetes kupadöntő itt Miskolcon, 1993-ban, amikor a Lehelt is megszorongattuk, vagy éppen a tavalyi három ezüstérem, de órákig tudnám sorolni.

Ma is ezt kellene csinálnunk. Elmondanád a véleményedet, tennél néhány fanyar megjegyzést, ám tudnám, hogy igazad van. De nem lesz több vitánk, nem leszel itt, hogy „helyretegyél”, ha elragadtatom magam. Több, mint 26 évig megtetted, többet sajnos már nem fogod. Ha le tudnám írni szavakkal, hogy mennyire fogsz hiányozni, megtenném. De nem tudom. Beszéltek helyettem a mécsesek, gyertyák, amiket a szurkolók gyújtottak meg kedden a Jégcsarnokban. Akit ennyi ember szeret, az nem élt hiába.

Még itt kellene lenned. Mennyit beszéltünk arról, hogy ha megöregszünk, átadjuk a klub vezetését a fiataloknak, mi pedig csak nézzük a meccseket a lelátóról: örülünk, ha gólt lő a csapat, bosszankodunk, ha kihagyják a helyzeteket. A harmadik harmad előtt babonából megveszed a két pogácsádat, hogy bebiztosítsd a győzelmünket. Jelképesen elhoztam most ezt a két pogácsát, hogy biztos legyél abban: Te legyőzted a halált is, hiszen örökre itt leszel velünk, mindig a szívünkben maradsz.”

A Miskolci Jegesmedvék vezetése úgy döntött, hogy dr. Mayer Péter ülését a Jégcsarnok C szektorában sem jegy, sem bérlet formájában nem adják el többet, az lesz az ő örökös helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában