Helyi közélet

2012.10.18. 13:36

Öt napot ült tízezerért, és a pénzt is megtarthatta

Miskolc - Egyik utasa lopott meg egy miskolci taxist. A tolvaj megvan, de a vállalkozó futhat a pénze után.

Miskolc - Egyik utasa lopott meg egy miskolci taxist. A tolvaj megvan, de a vállalkozó futhat a pénze után.Három férfi és egy nő szállt be a taxiba múlt héten pénteken, és a Marin-kertvárosba kérték a fuvart. A járművezető megalkudott velük a viteldíjról, amit – miután járt már pórul nem fizető utassal – előre elkért. A pénzt az inge bal felső zsebébe tette, majd elindult.

„Az utasok a Nevadánál szálltak ki, én pedig elhajtottam. Pár perc múlva észrevettem, hogy eltűnt a tárcám, amit korábban 14 ezer forint váltópénzzel együtt az anyósülésre tettem. Azonnal tudtam, hogy csak az utasaim vihették el, ezért visszakanyarodtam a Nevadához”, mesélte a taxis. Az utasok éppen akkor léptek ki a szórakozóhelyről, de arról, hogy a pénztárcát elvitték volna, hallani sem akartak. „Egyikük, aki az első ülésen ült, azt mondta, hogy biztos ott lesz az a kocsiban, aztán úgy tett, mintha keresgélne, és »megtalálta« a brifkót a hátsó ülés előtt. A pénz persze nem volt benne, de legalább az irataim előkerültek”, mesélte a taxis. Az utasok a pénzről hallani sem akartak, így a taxis rendőrt hívott, mire a négytagú társaság két részre szakadva odébbállt. A taxis a kiérkező rendőröknek elmondta a történetet, akik azonnal keresni kezdték a tolvajokat. Néhány utcával később meg is találták őket. Egyikük zsebéből 4200, a másikéből 9800 forint került elő. A kihallgatásuk során a 4200-as férfi elmondta, hogy a barátja adta neki a pénzt a Nevada mosdójában, amit egy idegen pénztárcából vett elő, de a másik férfi folyamatosan tagadott.

„Hétfőn a rendőrség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a tolvajt, akit a bíróság végül öt nap elzárásra ítélt lopás szabálysértés miatt”, mesélte tovább a taxis. Mivel a tolvaj korábban már rablásért is büntetve volt, a taxist meglepte, hogy a bíróság ezt nem vette figyelembe az ítéleténél, és azért szabott ki rá öt napot, mert nem volt szabálysértési priusza. Ezen a taxisunk még csak-csak túltette volna magát, amit viszont nem tud megemészteni, hogy mindössze azt a 4200 forintot kapja vissza automatikusan, amit a tolvaj cinkosától foglalt le a rendőrség, a zsákmány nagyobbik részét, a tettesnél lévő 9800 forintot az elkövetőnek adják vissza. Az ítélet szerint a tolvajnak a lopott 9800 forintot 30 napon belül kell visszaadnia a taxisnak, akinek ötlete sincs hogyan juthat hozzá a pénzéhez: elmenne érte a Tetemvárra a tolvajhoz, de egyedül nem akar, többedmagával meg nem mer, mert attól tart, hogy még a végén ellene indul eljárás önbíráskodás miatt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában