Helyi közélet

2012.10.23. 18:39

Október 23. - Max Aicher Ózd díszpolgára

Ózd - Három városi kitüntetést is átadtak nemzeti ünnepünkön az észak-borsodi városban.

Ózd - Három városi kitüntetést is átadtak nemzeti ünnepünkön az észak-borsodi városban.A korábbi esztendők hagyományait folytatva az október 23-ai megemlékezés keretében díszpolgári és városi kitüntetéseket adtak át Ózdon. Az Olvasó színháztermében megtartott eseményen először Riz Gábor, országgyűlési képviselő szólt a megjelentekhez. Mint mondta: „1956. október 23-a a magyar nép szívének és lelkének egy darabja, amelyben egyszerre lakozik a büszkeség, a fájdalom és a hit. Büszkék vagyunk arra, hogy ki mertünk állni önmagunkért, hittünk a nemzet erejében és mertünk harcolni a céljainkért. Egy kis ország annál nagyobb népe példát mutatott a világnak, hogy nem ismer lehetetlent, és nem fél senkitől sem.”

Pénz és energia Ózdba

A történelmi visszatekintés után szólították a színpadra a kitüntetetteket. Ózd díszpolgára ebben az esztendőben Max Aicher lett, aki 1997-ben vette át az Ózdi Acélművek működtetését, amit 15 esztendő alatt sikeres betonacél gyártó üzemmé alakított át.

- Megtisztelő, hogy rám gondoltak a díszpolgári cím kapcsán. Még akkor is, ha ezt nem érdemlem meg. Talán csak azért, mert az elmúlt másfél évtizedben rengeteg pénzt és energiát invesztáltam az ózdi munkaerőbe – fogalmazott a díszpolgári cím átvétele után Max Aicher. – A jövővel kapcsolatban azt ígérhetem, hogy aki dolgozni szeretne, annak lesz is lehetősége, méghozzá tíz százalékkal több bérért. Igaz ez akkor is, ha az elmúlt időben komoly nehézségeink voltak, sőt még át is vertek minket. Az árbevételünk jó részét bizonyos szállítók vitték el, holott ennek a pénznek az ózdi emberek zsebében kellett volna kikötnie.

Ózd Városért elismerést kapott az október 23-i ünnepségen dr. Lengyel Elemér körzeti orvos, dr. Varga László, városi rendőrkapitány, valamint a General Electric Hungary Kft. Ózdi Kollektívája is. Ez utóbbi elismerést Kozicska Gábor, a cég ózdi igazgatója vette át.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában