Helyi közélet

2012.10.17. 16:42

Miskolc - Polgármester: politikai haszonszerzők lepték el a város utcáit

Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) - Egyesek politikai haszonszerzésről beszélt a szerda délutánra meghirdetett miskolci demonstrációkkal kapcsolatban Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere sajtótájékoztatóján.

Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) - Egyesek politikai haszonszerzésről beszélt a szerda délutánra meghirdetett miskolci demonstrációkkal kapcsolatban Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere sajtótájékoztatóján.

Azt mondta: masírozók, hőbörgők jelentek meg Miskolcon, "politikai haszonlesők lepték el" a város utcáit, sokan közülük Budapestről jöttek. Miskolcnak egyáltalán nem használ ez a mai nap, nem használ azoknak akik itt élnek, akik keményen küzdenek mindennapjaikért - mondta a polgármester.

Kriza Ákos szerint az utóbbi egy-két évben a biztonságérzet Miskolcon és ezen belül az Avasi lakótelepen jelentősen javult, az eddig elért eredményeket teszik tönkre azok, akik "fel-alá masíroznak az Avason".

A polgármester úgy fogalmazott: egyesek a rend és a béke megvédése érdekében "szebb jövőt, és ehhez hasonló egyéb jelszavakat kiabálnak", ám "így nem lehet szebb jövőt építeni".

Kriza Ákos emlékeztetett arra, hogy az avasi városrészben az előző kormányzati ciklus idején a fészekrakó program lehetőségét kihasználva több száz olyan család költözött be a panellakásokba, amelynek tagjai nem tudtak beilleszkedni a közösségbe, viselkedésük megbotránkoztatta az ott élőket, nem fizették a rezsit, a közös költséget.

A város korábbi vezetőinek nyolc évük volt arra, hogy konszolidálják a helyzetet, hogy "nyugodt legyen az élet a város különböző részein", de az ő idejük alatt "kriminalizálódott el a helyzet" - tette hozzá. Megjegyezte: a jelenlegi vezetők az Avason a rendőri és közterület felügyeleti jelenlét megerősítésére helyezték a hangsúlyt, és rendszeresen átfogó hatósági ellenőrzéseket tartanak.

Kriza Ákos szerint a demonstrációsorozat okafogyott, csupán a politikai "handabandázás" része. Rend van, rend lesz és marad is Miskolcon - szögezte le.

Szerdán három demonstrációt is tartanak Miskolc csaknem 40 ezer ember által lakott városrészében, az Avasi lakótelepen.

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészben, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét, hogy "elfogyott az emberek türelme", és "Magyarországon ma nincs közbiztonság". Ugyanerre a napra békés demonstrációt hirdetett a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában